Opinii

Comuna Corbu l-a comemorat pe eroul Postelnicu Adrian, căzut în Afganistan

Membru al Grupului naval de forțe pentru operații speciale, Adrian Postelnicu a căzut la datorie în urma unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat, pe timpul executării unei misiuni de luptă în Estul Afganistanului, în data de 22 Septembrie 2013.
Sublocotenentul post-mortem Adrian Postelnicu, în vârstă de 34 de ani, era la prima misiune în Afganistan și era angajat al M.Ap.N. din anul 2009. Era decorat cu Emblema de Onoare a Forțelor Navale. A fost decorat cu Ordinul National „Steaua României” în grad de Cavaler, cu însemn de război, pentru militari.

Cu prilejul Zilei Veteranilor, în comuna Corbu s-a desfășurat o manifestare dedicată veteranilor de război, în special eroului Adrian Postelnicu, care a cuprins ceremonii militare și religioase. La activități au luat parte familiile eroilor, reprezentanți ai conducerii Ministerului Apărării Naționale și ai autorităților locale, veterani și militari veniți din teatrele de operații, cadre militare în activitate, veterani de război şi elevi.
Cu acest prilej, Primarul Comunei Corbu, Marian Gălbinașu, a transmis mulțumirile și recunoștința sa, atât părinților Eroului Armatei Române, cât și camarazilor și comandanților săi. Consiliul Local și Primăria Comunei Corbu, au fost și vor fi mereu recunoscători pentru jertfa adusă țării de acești bravi luptători, prețuind și împărtășind generațiilor viitoare sacrificiul acestor tineri, pentru țara și poporul român.
Ziua Veteranilor a fost instituită prin Legea nr.150 din 22.10.2014, privind modificarea şi completarea OUG nr.82/2006 pentru recunoașterea meritelor personalului armatei participant la acțiuni militare şi acordarea unor drepturi acestuia şi urmașilor celor decedați. România se alătură, astfel, Australiei, Canadei, Statelor Unite ale Americii, precum şi altor state din Europa care, la 11 noiembrie, îşi arată recunoștința pentru militarii întorși din misiuni şi îşi comemorează eroii.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top