Fără categorie

Comisia actualizează lista companiilor aeriene cărora le este interzis accesul în spaţiul aerian european

Comisia Europeană a actualizat lista companiilor aeriene cărora le este interzis accesul în Uniunea Europeană, adăugând pe această listă un transportator din Surinam şi extinzând restricţiile de operare impuse companiei Iran Air. De asemenea, doi transportatori din Indonezia au fost scoşi de pe lista neagră.

Vicepreședintele Siim Kallas, responsabil cu transporturile, a afirmat:„Nu ne putem permite niciun compromis în materie de siguranță a aviației. În cazurile în care avem dovezi că transportatorii aerieni nu operează în condiții de siguranță sau atunci când autoritățile de reglementare nu își îndeplinesc obligația de a impune standarde de siguranță, trebuie să acționăm pentru a garanta siguranța cetățenilor noștri care călătoresc cu avionul. Suntem gata să ajutăm țările care trebuie și doresc să-și dezvolte capacitățile tehnice și administrative pentru a asigura cele mai ridicate standarde în materie de siguranță a aviației civile. Comisia colaborează îndeaproape cu Agenția Eur…

Comisia Europeană a actualizat lista companiilor aeriene cărora le este interzis accesul în Uniunea Europeană, adăugând pe această listă un transportator din Surinam şi extinzând restricţiile de operare impuse companiei Iran Air. De asemenea, doi transportatori din Indonezia au fost scoşi de pe lista neagră.

Vicepreședintele Siim Kallas, responsabil cu transporturile, a afirmat:„Nu ne putem permite niciun compromis în materie de siguranță a aviației. În cazurile în care avem dovezi că transportatorii aerieni nu operează în condiții de siguranță sau atunci când autoritățile de reglementare nu își îndeplinesc obligația de a impune standarde de siguranță, trebuie să acționăm pentru a garanta siguranța cetățenilor noștri care călătoresc cu avionul. Suntem gata să ajutăm țările care trebuie și doresc să-și dezvolte capacitățile tehnice și administrative pentru a asigura cele mai ridicate standarde în materie de siguranță a aviației civile. Comisia colaborează îndeaproape cu Agenția Europeană de Siguranță a Aviației pentru a consolida eforturile acesteia în direcția acordării de asistență tehnică.”

La această a paisprezecea actualizare, transportatorul Blue Wing Airlines din Surinam a fost inclus pe lista neagră a companiilor aeriene în urma măsurilor luate de un stat membru după o serie de accidente suferite de această companie și din cauza unor deficiențe grave ale aeronavelor sale constatate în cadrul inspecțiilor la sol.

Pe baza rezultatelor vizitei pe care experți din țările membre și din partea AESA au efectuat-o în Iran, sub conducerea Comisiei, pentru a verifica implementarea de către Iran Air a măsurilor anunțate de organizația iraniană pentru aviație civilă și de transportatorul aerian la ultima întrunire a Comitetului pentru Siguranță Aeriană din martie 2010, comitetul a susținut în mod unanim extinderea restricțiilor de operare impuse companiei Iran Air prin interzicerea operării în UE a flotelor sale de aeronave Airbus A-320 și de aeronave Boeing B-727 și B-747. Comisia va continua să monitorizeze îndeaproape performanțele acestei companii aeriene urmărind rezultatele inspecțiilor la sol efectuate la aeronavele sale care au permisiunea de a opera în UE și va intensifica consultările cu organizația de aviație civilă din Iran pentru a găsi soluții sustenabile la problemele de siguranță identificate, prin acordarea de asistență tehnică în cazurile în care acest lucru este posibil.

Odată cu această actualizare a listei negre, Comisia recunoaște de asemenea progresele realizate în domeniul supravegherii transportului aerian de către autoritățile competente din Indonezia. Ca urmare a acestor progrese, Comitetul pentru Siguranță Aeriană a susținut scoaterea de pe lista neagră a doi transportatori aerieni indonezieni: Metro Batavia și Indonesia Air Asia.

În același context, Comisia salută progresele autorității pentru aviație civilă din Gabon în privința implementării unui plan de măsuri corective care are ca scop rezolvarea deficiențelor identificate de Organizația Aviației Civile Internaționale (OACI) și a hotărât să permită transportatorului aerian Afrijet – care poate să opereze cu anumite restricții în UE – adăugarea unei aeronave la flota sa utilizată pentru astfel de servicii.

În cadrul acestei actualizări a listei negre, i se solicită autorității pentru aviație civilă din Albania să intensifice supravegherea tuturor transportatorilor aerieni și să continue să implementeze planul de măsuri convenit cu Agenția Europeană de Siguranță a Aviației (AESA), să acorde prioritate acelor domenii în care există probleme de siguranță și să accelereze dezvoltarea capacității sale tehnice și administrative.

Lista neagră a Comunității cuprinde în prezent patru transportatori aerieni ale căror operațiuni sunt total interzise în Uniunea Europeană: Ariana Afghan Airlines din Afghanistan, Blue Wing Airlines din Surinam, Siem Reap Airways International din Cambodgia și Silverback Cargo Freighters din Rwanda. Au interdicție toți transportatorii – în total, 278 de companii – din 17 țări: Angola, Benin, Republica Democratică Congo, Djibouti, Guineea Ecuatorială, Gabon (cu excepția a trei transportatori care operează cu anumite restricții și condiții), Indonezia (cu excepția a șase transportatori pentru care au fost eliminate toate restricțiile), Kazahstan (cu excepția unui transportator care operează cu anumite restricții și condiții), Republica Kârgâzstan, Liberia, Filipine, Republica Congo, Sierra Leone, São Tomé și Principe, Sudan, Swaziland și Zambia. Nouă transportatori aerieni au permisiunea să opereze cu anumite restricții și condiții: Air Koryo din Republica Populară Democrată Coreeană, TAAG Angola Airlines, Air Astana din Kazahstan, Iran Air din Iran, Gabon Airlines, Afrijet și SN2AG din Gabon, Air Service Comores și Ukrainian Mediterranean Airlines din Ucraina.

Lista poate fi consultată pe site-ul internet al Comisiei:

http://ec.europa.eu/transport/air-ban/list_en.htm

SURSA: COMISIA EUROPEANĂ

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top