Opinii

Cinci parlamentari prezenți la Zilele Comunei Casimcea

Campioana județului Tulcea, la fotbal, premiată de deputatul Octavian Popa

De Rusalii, localitatea condusă de edilul Gheorghe Țilincă s-a îmbrăcat în haine de sărbătoare pentru a celebra o nouă ediție a Zilelor Comunei. Peste 1000 de persoane au asistat la ceremonia desfășurată pe scena amplasată în incinta stadionului din localitate. Invitați de onoare ai evenimentului au fost patru dintre parlamentarii județului Tulcea, deputații Ion Bălan și Marius Octavian Popa și senatorii Octavian Motoc și Trifon Belacurencu. Un al cincilea invitat de marcă a fost deputatul Vlad Nistor, fiu al satului, cel care a fost recompensat cu titlul de cetățean de onoare al comunei. Aceeași înaltă distincție a fost înmânată altor cinci persoane, a căror viață și activitate sunt strâns legate de Casimcea. Doi dintre acești cetățeni de onoare sunt scriitori de marcă ai României.

Un articol de Cristian CEALERA

Mircea Ioan Casimcea, scriitor originar din comuna tulceană, dar strămutat de decenii bune la Turda și-a prezentat cu ocazia acestui eveniment cea de a 20-a sa operă, „Misterul Cărții”, o lucrare dedicată consătenilor săi. Aplauze la scenă deschisă a primit și Eugenia Vâjâiac, scriitor născut în satul Rahmanu și care și-a lansat cu această ocazie o nouă creație, „Lumina din adânc”. Persoanele recompensate cu titlul de cetățean de onoare au fost premiate de către parlamentarii prezenți. Cel mai aplaudat moment al zilei a fost însă cel în care pe scenă au urcat campionii de la Unirea Casimcea, campioana județului Tulcea la fotbal seniori, pentru a doua oară în istoria clubului. Trofeul de campioni și medaliile au fost înmânate membrilor echipei de către deputatul Octavian Popa. Acesta a ținut să evidențeze performanța extraordinară reușită de casimceni, declarând că o asemenea echipă ar putea ținti în ediția viitoare de campionat chiar și promovarea în eșalonul trei al fotbalului mioritic. După decernarea premiilor și recompenselor, pe scenă a început spectacolul artistic. Ansamblul folcloric local „Doina Casimcei” a oferit un show de excepție demonstrând că merită cu prisosință toate premiile obținute în ultimii ani în concursurile naționale și internaționale. Petrecerea a continuat până seara târziu, asistența petrecând pe ritmurile muzicii cântate pe scenă de artiști de marcă.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top