Afaceri Europene

CERONAV și-a prezentat bilanțul anual

În cadrul unei conferințe de presă organizate vineri 24 octombrie a.c., conducerea Centrului Român de Pregătire și Perfecționare a Personalului din Transporturile Navale (CERONAV) a prezentat bilanțul anual. Conform cifrelor expuse de șefii instituției a rezultat că veniturile instituţiei au crescut semnificativ în comparație cu anul precedent 2013. Bilanțul s-a arătat pozitiv, veniturile totale pe anul 2014 fiind de de 26.661 de lei, în creştere cu 17% faţă de anul 2013 și cu 24% față de bugetul planificat.

Creșterea acestor venituri s-a datorat în mare parte creșterii cu aproximativ 18% a numărului de cursanți înregistrați în primele trei trimestre ale anului 2014.
Pe lângă veniturile obținute, conducerea CERONAV a prezentat și programul de investiții pe anul 2014 care cuprinde renovarea totală a sediului CERONAV din strada Baba Novac, dotarea acestuia cu noi simulatoare navale pentru instruirea personalului navigant. Simulatoarele vechi care au deservit timp de 20-30 de ani instituția nu vor fi distruse sau reciclate ci vor fi instalate într-o incintă ce va fi transformată într-un muzeu. De asemenea acele simulatoare scoase din uz vor fi perfect funcționale la momentul instalării lor în muzeu. Pe lângă alte investiții menționate mai sunt cele privitoare la extinderea și modernizarea poligonului de antrenamente privind mijloacele de salvare pe mare din baza de instruire aflată pe malul lacului Siutghiol, construirea unei parcări și a împrejmuirii accesului în baza de instruire, demararea construirii unui corp de învățământ care să conțină un hotel, un restaurant și bazin de antrenamente astfel încât să se poată veni în întâmpinarea  cerințelor cursanților care nu își au domiciliul în Constanța.

Noi cursuri în programa CERONAV

În ultima perioadă, oferta educaţională a CERONAV a fost lărgită și adaptată la cerinţele pieței internaționale, astfel încât, acum, CERONAV are cea mai variată ofertă de instruire din Uniunea Europeană. Cursurile nou introduse readuc în peisajul meseriilor de la bordul navelor funcțiile de șef timonier, ajutor ofițer mecanic și cea de electrician-electronist. De asemenea au mai fost introduse alte 12 cursuri ca urmare a amendării Convenției STCW- Manila 2010. În particular se observă la unele din aceste 12 cursuri obligativitatea ofițerilor de punte și cei mecanici de a actualiza/adapta brevetele conform noilor amendamente STCW, aceste noutăți privind de fapt efectuarea unor cursuri de două-trei zile pe simulatoarele (punte sau mașină) CERONAV. De asemenea, prin introducerea de noi cursuri (Curs de pregătire Hidrogen Sulfurat – H2S, Curs de pregătire High Voltage, Curs de pregătire Escape Chute), CERONAV va acoperi toate domeniile în ceea ce privește pregătirea la nivel internațional, previziunile pentru anul 2015 atingând chiar cifra de 100.000 de cursanți. Cursurile CERONAV au început să fie frecventate de tot mai mulți străini, printre care bulgari, ruși și americani, congolezi etc.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top