Opinii

Cernavodă va avea o „Via Verde”. S-a semnat contractul pentru executarea lucrărilor

Administrația locală a orașului Cernavodă a semnat contractul privind execuția lucrărilor aferente obiectivului de investiții ”VIA VERDE CERNAVODĂ”.
Proiectul presupune „revitalizarea orașului prin refuncționalizarea terenurilor destructurate și crearea de spații verzi pentru petrecerea timpului liber, investiție ce va fi realizată în proporție de 100% din bani de la Bugetul Local”, spun reprezentanții primăriei.

Terenul alocat investiției este amplasat de o parte și de alta a străzii Canalului, între Dealul Sofia și Canalul Dunăre – Marea Neagră, pe o suprafața totală de 71.099 mp. Din suprafața totală, 7.070 mp reprezintă suprafața amenajată cu alei pietonale, pistă și parcare de biciclete, locuri de joacă, foișoare, pavilioane, chioșcuri, platforme înierbate, podețe, amfiteatru, 2 scene și fântâni, iar restul terenului va fi ocupat de spații verzi amenajate.
„Scopul acestui proiect este acela de a crea un spațiu inedit de petrecere a timpului liber și agrement, adresat tuturor categoriilor de vârste, prin realizarea pistei de biciclete și a aleilor pietonale ce străbat spațiul verde și leagă elemente individuale cum ar fi locuri de joacă pentru copii, locuri amenajate pentru sport, meditație și relaxare, contribuind astfel la creșterea potențialului de promenadă și de utilizare de către public a spațiului verde”, adaugă reprezentanții administrației locale.
De asemenea, acest proiect pune în valoare elementele identitar-culturale ale orașului Cernavodă, prin conectarea centrului istoric cu Canalul Dunăre-Marea Neagră și fluviul Dunărea. Lucrările vor fi executate de către un agent economic din județ în 18 luni.

Continuă lucrările pe strada Ovidiu

În același timp, continuă lucrările pe strada Ovidiu unde riveranii au fost branșați în această lună la rețeaua de canalizare menajeră nouă. Pe aceeași stradă, SC Raja SA a demarat lucrările ce au drept scop înlocuirea integrală a conductei de apă rece existentă cu una de diametru mai mare.
„Fiind vorba o stradă foarte circulată, lucrările se vor desfășura pe sectoare pentru a nu crea disconfort în trafic. Ulterior, pe strada Ovidiu se vor executa lucrări de întreținere prin frezare și asfaltare a părții carosabile pe o suprafață de aproximativ 4.000mp”, mai spun autoritățile.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top