Actualitate

Tulcea – Ceremonial militar dedicat Zilei Drapelului Național

Miercuri, 26 iunie 2019, administratorul public al județului, Vasile Strat a participat la ceremonialul militar dedicat Zilei Drapelului Național al României, eveniment care a avut loc în Piața Civică din municipiu, în organizarea Instituției Prefectului Județul Tulcea și a Garnizoanei Tulcea.

Programul manifestărilor a cuprins prezentarea onorului și salutul drapelului de luptă de către prefectul Lucian Furdui, primirea drapelului României, binecuvântarea și salutul drapelului, înălțarea drapelului României la catarg concomitent cu intonarea imnului național și defilarea gărzii de onoare.

„Sărbătorim astăzi, 26 iunie, Ziua Drapelului Naţional, ocazie cu care consider oportun să evocăm câteva momente cheie ale istoriei: aş aminti pentru început anul 1834 când s-a obţinut învoire de la otomani pentru a pune steag românesc corăbiilor şi oştirii. De-a lungul timpului, steagul a fost arborat în momente de o importanţă majoră pentru existenţa noastre ca popor cum ar fi Revoluţia de la 1848 sau dubla alegere a lui Cuza în 1859.

Pe platoul de la Cotroceni, domnitorul Alexandru Ioan Cuza a rostit un impresionant discurs în care spunea: „Steagul e România! Acest pământ binecuvântat al Patriei, stropit cu sângele străbunilor noştri şi îmbelşugat cu sudoarea muncitorului. El este familia, ogorul fiecăruia, casa în care s-au născut părinţii, unde se vor naşte copiii noştri!… Steagul e totodată trecutul, prezentul și viitorul țării, întreaga istorie a României”.

Prin aceste cuvinte, Cuza a dat o definiţie şi o valoare inestimabilă drapelului naţional. De aceea, avem datoria de a le transmite copiilor noştri sentimentul mândriei de a fi român.

Drapelul naţional este un simbol, unul dintre reperele naţionale care ne definesc şi ne oferă unicitate în lume, simbolul apartenenţei la acelaşi neam şi la aceleaşi valori spirituale. Indiferent de transformările prin care trece ţara noastră şi de apartenenţa la marea familie europeană, identitatea naţională şi simbolurile naţionale, cum sunt drapelul sau imnul naţional, trebuie păstrate şi respectate cu sfinţenie.

Nu trebuie să uităm că Armata română a sacrificat de-a lungul istoriei bravi soldaţi, care şi-au dat chiar viaţa pentru a apăra drapelul românesc. Astăzi doresc să le mulţumesc tuturor militarilor prezenţi şi Armatei Române, în general, pentru devotamentul, curajul şi dăruirea de care dau dovadă în fiecare zi şi să îi felicit cu ocazia acestei mari sărbători naţionale“, a declarat administratorul public Vasile Strat.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top