Opinii

Ce oportunităţi de investiţii există în comuna Smârdan?

Gamă largă de opţiuni pentru oamenii de afaceri

Comuna tulceană Smârdan cunoaşte o adevărată tradiţie în ceea ce priveşte industria textilă, dar sunt necesare fonduri pentru amenajarea pe raza comunei a unor fabrici moderne de confecţii, textile, încălţăminte, localitatea dispunând de suficientă forţă de muncă calificată şi ieftină în acest domeniu. De asemenea, sectorul agricol poate fi dezvoltat prin modernizarea tehnicilor folosite în cultivarea pământului, iar suprafeţele de teren arabil se pretează culturilor cerealiere, de porumb, floarea soarelui şi soia.

Un articol de Andreea PAVEL

Cristian Andrei LEONTE

Nu în ultimul rând, sunt necesare investiţii în amenajarea unor centre moderne de colectare şi depozitare a produselor agricole. Un alt domeniu favorabil investiţiilor este zootehnia. Şi în ce priveşte acest segment sunt necesare fonduri pentru amenajarea în localitate a unor ferme specializate în creşterea animalelor, a unor centre de prelucrare şi procesare a produselor de origine animală. Turismul şi agroturismul sunt alte oportunităţi pentru oamenii de afaceri doritori să investească. Este necesară amenajarea unor centre de odihnă, de agrement, tabere pentru copii. Tot în Smârdan se pot realiza investiţii în realizarea unor centre digitale în comună. Administraţia locală are în vedere, pentru viitor, alocarea unor fonduri pentru dezvoltarea infrastructurii locale, pentru crearea unor centre de sprijin social pentru bătrâni.

Ce facilităţi oferă investitorilor Primăria Smârdan?

Pentru ridicarea nivelului de trai al locuitorilor şi pentru dezvoltarea social-economică a comunei, administraţia publică locală din comuna Smârdan este dispusă să colaboreze cu eventuali investitori oferind anumite facilităţi şi anume: prezentarea comunităţii, a avantajelor şi a dezavantajelor acestora, asigurarea suportului logistic şi a consultanţei necesare demarării investiţiei, scutiri de taxe şi impozite în temei legal, concesionări de terenuri, reţea de alimentare electrică. 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top