Opinii

Bugetul Primăriei Fântânele în 2011: -85% faţă de 2010!

Primăria comunei Fântânele se află într-o situaţie bizară. Deşi pe raza localităţii va fi construit unul dintre cele mai mari parcuri eoliene din România, administraţia locală se confruntă cu o criză financiară de nedescris: nici bani de la stat, nici bani de la eoliene. Majoritatea stâlpilor eolieni sunt “plantaţi” pe terenurile localnicilor, drept pentru care aceştia sunt cei care vor primi o “chirie” modică de la investitori. Cât despre bugetul din 2011, acesta va fi… cu 85% mai mic decât bugetul din anul precedent!

A.P.

Primarul Gheorghe Popescu se află într-o situaţie disperată, cu atât mai mult cu cât banii de la buget îi permit doar să plătească angajaţii primăriei şi a cadrelor didactice în următoarele şapte luni. Acest lucru s-a întâmplat din cauză că în momentul calculării bugetului, s-a ţinut cont de taxele şi impozitele pe care primăria le-a colectat la începutul investiţiei. Nu s-a ţinut cont însă că aceste venituri sunt ocazionale, nu permanente. Ca şi cum nu era de ajuns, Primăria Fântânele trebuie să facă rost de bani şi pentru furnizorul de combustibil, dat fiind faptul că bugetul administraţiei locale nu acoperă şi aceste cheltuieli. Datoriile la furnizor sunt mari, drept pentru care în iarna acestui an există riscul sporit ca alimentarea cu combustibil să fie restricţionată.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top