Fără categorie

Articol – Donald Tusk: UE este la răscruce de drumuri

Articol - Donald Tusk: UE este la răscruce de drumuri

Articol - Donald Tusk: UE este la răscruce de drumuri Președinția poloneză a UE se apropie de sfârșit. Premierul polonez, Donald Tusk, a prezentat rezultatele acesteia la Parlamentul European miercuri. Activitatea președinției a fost lăudată de majoritatea deputaţilor europeni, însă domnul Tusk nu s-a declarat foarte optimist: „Deși suntem mulțumiți de munca depusă, nu pot spune că Europa este mai unită acum“.

Sursa : © Uniunea Europeană, 2011 – PE

Președinția poloneză a UE se apropie de sfârșit. Premierul polonez, Donald Tusk, a prezentat rezultatele acesteia la Parlamentul European miercuri. Activitatea președinției a fost lăudată de majoritatea deputaţilor europeni, însă domnul Tusk nu s-a declarat foarte optimist: „Deși suntem mulțumiți de munca depusă, nu pot spune că Europa este mai unită acum“.

„Pot spune că astăzi ne aflăm la răscruce de drumuri. Trebuie să decidem dacă urmăm calea comunitară sau pe cea a egoismului național. Ori luptăm pentru viitorul Europei acum, ori o să plângem după această Europă mâine“, a arătat premierul polonez.

Francezul Joseph Daul de la Grupul Partidului Popular European (Creștin Democrat) a spus că mulți deputaţi europeni împărtășesc viziunea poloneză privind UE și a subliniat succesul președinției poloneze a UE în pachetul de legi privind guvernanța economică și supravegherea piețelor financiare.

Germanul Martin Schulz de la Grupul Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților din Parlamentul European a spus că președinția poloneză este una din cele mai bune din ultimii ani. Însă dumnealui a cerut ca UE să adopte noi instrumente adecvate pentru secolul 21.

Liberalul suedez Olle Schmidt a arătat că „izolarea nu este o modalitate de avansare“. Verzii sunt mulțumiți de președinție, a arătat olandezul Bas Eickhout, care a spus însă că sunt dezamăgiți de activitatea din domeniul schimbărilor climatice.

Polonezul Tomasz Porępa de la Conservatorii și Reformiștii Europeni a spus că președinția poloneză a fost „slabă și neambițioasă“. Georgios Toussas (Stânga Unită Europeană/Stânga Verde Nordică, Grecia) a spus că activitatea președinției a arătat „teamă față de guvernanța oamenilor“, iar grecul Nikolaos Salavrakos de la Europa Libertății și Democrației a adăugat că președinția a „părut lipsită de putere față de piețe“.

Președintele Comisiei Europene,  José Manuel Barroso, a mulțumit domnului Tusk pentru „rolul de lider și angajamentul european“.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top