Politic

Anișoara Radu, despre Legea carantinei

Deputatul Anișoara Radu susține că PSD a înlăturat abuzurile din legea trimisă de către Guvernul PNL și declară că aceasta a suferit modificări de peste 90% față de forma trimisă inițial de guvern.
Am realizat o lege care pune accentul pe protejarea drepturilor cetățenești în egală măsură cu protejarea sănătății publice și prevenirea abuzurilor unei puteri discreționare.
Am eliminat posibilitatea ca statul să îți poată confisca sau distruge bunurile pe motiv de pandemie.
Am eliminat izolarea în spital doar pe suspiciunea unui simplu strănut. Pentru a fi pusă în izolare o persoană aceasta trebuie să manifeste toată simptomatologia din definiția bolii sau să fie un asimptomatic cu test pozitiv.
La fel în cazul carantinei: nu poți fi pus în carantină doar pe o simplă suspiciune venită din partea oricui. Carantina este dispusă doar dacă vii din focare în țară sau dacă ești contact al unei persoane infectate.
Statul nu îți mai poate impune să faci carantina acolo unde vrea el. Ai dreptul să stai în carantină la domiciliu sau la o altă reședință.
O persoană nu mai poate fi izolată la spital dacă riscul transmiterii este scăzut. În această situație, izolarea poate fi și la domiciliu.
Statul nu te mai poate ține în carantină pe termen nelimitat, cum voiau Orban și Iohannis. Carantina nu poate depăși durata de incubație a bolii.
Statul nu te mai poate forța să urmezi un tratament împotriva voinței tale, dacă intrai în izolare. Tratamentul se administrează doar cu acordul pacientului.
Înainte de izolarea în spital se cere consimțământul persoanei vizate.
În cazul infectării ambilor părinți, statul nu poate lua copilul în supraveghere fără acordul părinților. Aceștia pot opta să lase copilul în grija altor persoane, rude sau apropiați, a transmis parlamentarul tulcean.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top