Fără categorie

A început campania în Valu lui Traian?

Primarul Mitroi: Când a fost agresat Şolea, eu eram la ziua surorii mele

Luna februarie a debutat cu un scandal de proporţii în comuna constănţeană Valu lui Traian. Mihai Şolea, fost angajat al Penitenciarului Poarta Albă, l-a acuzat pe primarul localităţii, Florin Mitroi, că l-a bătut din cauza unui împrumut făcut de un nepot al edilului. Conform spuselor primarului şi a unor persoane care îl cunosc pe Şolea, „victima” nu are un palmares tocmai onorabil. Cunoscuţii susţin că „agresatul” ar fi alcoolic şi cămătar, aspecte care îi scad credibilitatea în faţa acuzelor pe care le aduce primarului. Alt motiv care ne face să credem că Şolea minte în declaraţiile sale este faptul că acesta visează să fie primar în Valu lui Traian (conform declaraţiilor reprezentanţilor Primăriei), aşa că are toate motivele să înceapă denigrarea electorală de pe-acum. Pe de altă parte, primarul Mitroi n-ar fi putut să-l bată pe Şolea în momentul în care acesta susţine că ar fi avut loc agresiunea, dat fiind faptul că Florin Mitroi se afla la sora acestuia, care îşi serba ziua de naştere.

Un articol de Andreea PAVEL
Cristian Andrei LEONTE

Profil de candidat: alcoolic şi cămătar?

Scandalul a început în seara de 3 februarie a.c., atunci când Mihai Şolea susţine că ar fi fost bătut de primarul Florin Mitroi. „Victima” spune că totul a început de la un împrumut pe care un nepot al primarului l-ar fi făcut la Şolea. Conform declaraţiilor pe care acesta le-a făcut în presă, Şolea ar fi dat împrumut unui nepot al primarului o sumă de bani pe care acesta n-a mai putut-o înapoia. Unii susţin că ar fi cerut şi „dobândă” pentru suma cerută, asemeni cămătarilor. Mihai Şolea spune că primarul şi alţi doi oameni au intrat peste el în casă, unde a fost lovit cu pumnii şi picioarele. Cea care a anunţat Poliţia se pare că este o vecină a agresatului, care a auzit strigătele de ajutor ale acestuia. Până la acest moment, poliţiştii au spus că nu pot pune sub învinuire pe nimeni, dat fiind faptul că Şolea nu a depus încă plângere, iar ancheta nu poate fi demarată.

Primăria Valu lui Traian: „Acuzaţiile se bazează pe închipuirile unui alcoolic şi dorinţa acestuia de a candida la postul de primar”

Biroul de presă al Primăriei Valu lui Traian, reprezentat prin Ionela Zota, ne-a trimis un comunicat, cu punctul de vedere al primarului Florin Mitroi, referitor la acuzele care i s-au adus. Vă redăm în rândurile ce urmează declaraţia acestora:
„În legătură cu incidentul din seara zilei de 03.02.2012, când domnul Şolea susţine că ar fi fost bătut de primarul comunei Valu lui Traian, Florin Mitroi, împreună cu alte două persoane, facem următoarele precizări: Domnul Şolea este cunoscut ca fiind alcoolic şi având un comportament de o calitate îndoielnică. A existat într-adevăr un împrumut acordat de acesta unui nepot al domnului Mitroi. Împrumutul şi dobânda aferentă au fost restituite, existând însă o neînţelegere asupra unor penalităţi. În seara zilei de 3 februarie, primarul Mitroi l-a sunat pe Şolea pentru a lămuri acest aspect, însă nu i s-a răspuns la telefon. Ulterior, a sunat-o pe fina acestuia, care fusese martoră la restituirea banilor, însă la telefon i-a răspuns soţul acesteia, aducându-i injurii fără un motiv întemeiat. Acesta a fost ultimul demers al primarului în legătura cu domnul Şolea. Ulterior, nu a mai încercat să ia legătura cu el nici telefonic, nici personal. Până la momentul acesta, domnul Mitroi nu a fost chemat pentru declaraţii sau alte demersuri legale. În seara în care domnul Şolea a fost agresat, primarul se afla la domiciliul surorii sale, sărbătorind ziua de naştere a acesteia împreună cu familia. Deşi există o problemă legată de împrumutul acordat nepotului său, primarul Mitroi nu înţelege, şi nu a înţeles nici în trecut, să îşi rezolve problemele folosind forţa fizică. Acuzaţiile domnului Şolea se bazează pe închipuirile unui alcoolic şi dorinţa acestuia de a candida la postul de primar”.

Actualitate

To Top