Fostul ministru al justiţiei, cea care a reprezentat în 2004 – 2007 dreptatea şi egalitatea în faţa legii şi a înfăptuit reforma în justiţie, se arată încă preocupată de fortificarea statului de drept în România guvernată de PDL. Succesul său în fotoliul de ministru a fost unul notabil, având în vedere că părinţii domniei sale au dobândit o casă naţionalizată în perioada de glorie a reformei sistemului. Moştenitoarea de drept a imobilului, Ana Maria Petrini, care a câştigat în două rânduri, la Tribunalul Bucureşti, respectiv Curtea de Apel Bucureşti, a pierdut ‘definitiv şi irevocabil’ la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, ca urmare a recursului formulat de părinţii Monicăi Macovei. Cele două sentinţe au precedat temporal funcţiei de ministru şi deci ş…
Fostul ministru al justiţiei, cea care a reprezentat în 2004 – 2007 dreptatea şi egalitatea în faţa legii şi a înfăptuit reforma în justiţie, se arată încă preocupată de fortificarea statului de drept în România guvernată de PDL. Succesul său în fotoliul de ministru a fost unul notabil, având în vedere că părinţii domniei sale au dobândit o casă naţionalizată în perioada de glorie a reformei sistemului. Moştenitoarea de drept a imobilului, Ana Maria Petrini, care a câştigat în două rânduri, la Tribunalul Bucureşti, respectiv Curtea de Apel Bucureşti, a pierdut ‘definitiv şi irevocabil’ la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, ca urmare a recursului formulat de părinţii Monicăi Macovei. Cele două sentinţe au precedat temporal funcţiei de ministru şi deci şi reformei din justiţie, de aici poate şi interpretarea diferita a legilor în vigoare.
În prezent, doamna Macovei este vicepreşedintele Partidului Democrat Liberal, partid în interiorul căruia corupţia este numele de botez al tuturor liderilor săi. Cu toate acestea, îndrazneala Monicăi Macovei nu are limite. Chiar dacă pentru omul de rând duminica este prilej de relaxare, se pare că pentru doamna Macovei stârpirea corupţiei a fost un motiv de frământări, astfel că, la sfârşit de săptămână, geniul creator al domniei sale a găsit soluţia perfectă pentru curăţarea Parlamentului României de elementele negative care îi strică imaginea.
Propunerea doamnei Macovei de a se ridica imunitatea parlamentară în 48 de ore ar fi putut părea una onestă şi de bun simţ dacă ar fi survenit în timpul scandalului Elena Udrea, Monica Iacob Ridzi, Ioan Botiş, Gheorghe Falcă, Dan Păsat sau Sorin Pandele.
Înainte de a veni cu o astfel de idee, care nu face decât să lase soarta unor oameni în voia calculelor şi intereselor de patid, fără a se mai face o analiză pertinentă în comisiile de specialitate, doamna Macovei, ca lider marcant al PDL, ar putea să fie mai atentă la ce fel de oameni apar zilnic în structurile de partid ale PDL pentru ca mai apoi să fie promovaţi pe posturi cheie la nivel naţional.
Lupta pe care PDL o duce împotriva corupţiei este doar temă de campanie electorală şi de dezbatere publică, iar dacă nu este ipocrizie din partea Monicăi Macovei preocuparea pentru eliminarea corupţiei, atunci ea ar trebui mai întâi să pună la punct o strategie internă pentru îndepărtarea celor care ridică la rang de artă corupţia şi înavuţirea din banii publici.
Nicolae Bănicioiu
Deputat PSD
