Actualitate

Comuna Lipnița, pas important pentru reabilitarea a cinci kilometrii de drumuri

Administrația locală a comunei Lipnița, județul Constanța, a făcut încă un pas important pentru reabilitarea unor drumuri comunale. Vă reamintim, că în ultimul an și jumătate, primăria a lucrat intens la cadastrarea drumurilor, etapă obligatorie pentru a putea implementa orice fel de proiect de infrastructură rutieră.

Acum, primarul Nicolae-Florin Dinu spune că s-a mai depășit o etapă importantă. „Am terminat studiul geotehnic pentru străzile ce urmează să fie pietruite. În câteva zile o să apară proiectul și apoi vom trece la etapa licitației. Dăm drumul la lucrări în aproximativ două luni”.

Concret, cinci kilometri de drum comunal în satele Carvăn și Coșlugea vor fi pietruiți.

Dar Primăria Lipnița nu dorește să se oprească aici. „După pietruire se poate trece și la asfaltare. În cazul în care nu se vor identifica surse se finanțare guvernamentale sau europene, administrația locală are în vedere asfaltarea, pe bucăți, a acestor drumuri cu bani de la bugetul local”, explică primarul.

În acest moment, drumurile respective sunt de pământ, iar circulația pe ele se desfășoară cu dificultate atunci când plouă, lucru determinant pentru prioritizarea acestei investiții de la bugetul local.

În continuare, Primăria Lipnița așteaptă ca Guvernul României să transmită lista proiectelor selectate pentru finanțare în cadrul Programului „Anghel Saligny”. La acest capitol, Lipnița a depus patru cereri de finanțare: asfaltarea a 4,4 kilometri de drumuri comunale, realizarea a două rețele de alimentare cu apă, realizarea rețelei de canalizare în satul Lipnița și asfaltarea a încă 9 kilometri de drumuri.

Totodată, și prin Planul național de Redresare și Reziliență (PNRR), axa C10, Primăria Lipnița a depus un proiect de reabilitare a școlii din satul Canlia.

(Sursa foto – Facebook)

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top