Actualitate

Proiectele comunei Corbu: Investiții în infrastructura educațională, rutieră și introducerea rețelei de gaze

Vasile Lumînare, primarul comunei Corbu, a explicat pentru publicația „Dezvăluiri” stadiul mai multor proiecte aflate pe agenda administrației locale pe care o conduce.

Edilul a arătat că Primăria Corbu a depus, în vederea finanțării prin Programul „Anghel Saligny”, proiectul de reabilitare a drumului Corbu-Vadu Vadu (7,2 kilometri), un drum aflat într-o stare avansată de degradare. Acest proiect ar necesita o investiție de aproximativ 16 milioane de lei.

Tot prin intermediul Programului „Anghel Saligny”, Vasile Lumînare spune că intenționează să acceseze fondurile necesare realizării rețelei de alimentare cu gaze naturale la nivelul comunei, dar și pentru dezvoltarea infrastructurii de apă și canalizare în zona de litoral a comunei.

Suma totală necesară pentru obiectivul „Înființare Sistem de distribuţie gaze naturale în comuna Corbu, satele Corbu si Vadu” este de 56.805.186,93 lei (cu TVA), din care de la bugetul de stat ar fi alocată suma de 55.914.221,26 lei şi iar bugetul local ar contribui cu suma de 890.965,67 lei.

„Locuitorii comunei își doresc introducerea rețelei de gaze. Până acum, la Corbu, peste 3.000 de gospodării și-au exprimat intenția de a se abona, dar între timp prețurile la gaze au crescut. Sperăm ca oamenii să-și păstreze opțiunea”, spune primarul.

Primăria comunei Corbu implementează și proiecte finanțate de la bugetul local. Astfel de investiții se realizează la nivelul infrastructurii rutiere prin asfaltare de artele comunale pentru care s-au alocat peste 2,8 milioane de lei, dar și la nivelul infrastructurii educaționale prin reabilitarea unor clădiri dedicate învățământului. 

„La acest moment avem în derulare un proiect de construire a unui After School, proiect care va fi finalizat în vara acestui an. Valoarea lui aproximativă este de 400.000 de euro”, explică edilul.

Revenind la infrastructura educațională, la nivelul comunei Corbu se lucrează la modernizarea Grădiniței numărul 2 din Corbu, la reabilitarea Școlii primare Vadu, urmând să înceapă și proiectul privind reabilitarea Școlii Generale Corbu nr. 2, proiect ce va fi gata în această vară.

Pentru buna organizare a activității administrației locale, primăria își va extinde clădirea cu încă două birouri și o sală de ședințe, un proiect aflat, de asemenea, în plină execuție.

Nu în ultimul rând, cu bani guvernamentali, Primăria Corbu vrea să construiască un ansamblu de 32 de locuințe sociale. Contribuția de la bugetul local se va ridica la 20% din valoarea totală a proiectului (11 milioane de lei). Urmează ca administrația locală să afle în perioada următoare dacă această finanțare va fi bugetată sau nu.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top