Actualitate

Primăria Mangalia, LIDER REGIONAL în atragerea de fonduri europene. A primit Premiul pentru Excelență în regenerarea urbană a spațiilor publice

Primăria Mangalia a primit, recent, din partea Asociației Municipiilor din România (AMR), Premiul pentru Excelență în regenerarea urbană a spațiilor publice. Evenimentul a avut loc cu ocazia Galei AMR pentru anul 2019, la care au fost invitați reprezentanți ai primăriilor de municipii din întreaga țară. Premiul a fost acordat ca o recunoaștere a faptului că Mangalia este lider regional în atragerea de fonduri europene.

Orașul nostru a fost premiat pentru accesarea celor mai multe proiecte cu fonduri UE, la nivel regional. Concret, în acest moment avem peste 20 de proiecte cu bani europeni, in diferite stadii, cu o valoare totala de peste 50 de milioane de euro. Unele sunt deja finalizate-Aleea Teilor, Parcul Evergreen, Faleza Neptun, Clubul Nautic, etc. Altele sunt în implementare – modernizarea stațiunilor Saturn și Neptun, restaurarea bisericii Sf. Gheorghe (monument istoric).

În perioada imediat următoare, vom începe lucrările la alte 3 proiecte cu fonduri UE: reabilitarea unui număr de 17 străzi din oraș, modernizarea Pieței Republicii și a falezei Mangalia-Saturn. Totodată, urmează să semnăm contractele de finanțare pentru un nou Ambulatoriu la Spitalul municipal și achiziționarea de autobuze electrice pentru transportul urban. Alte proiecte sunt în diferite stadii de analiza și evaluare: construcția unei noi școli (Școala 5), modernizarea iluminatului stradal, locuințe sociale, modernizarea Grădinii de Vară și construcția unei baze sportive cu bazin olimpic. În același timp, lucrăm la depunerea altor proiecte cu bani UE, care vizează reabilitarea infrastructurii în Venus, Cap Aurora și Jupiter.

Iată, așadar, că orașul nostru exploatează la maximum oportunitatea atragerii fondurilor UE pentru reabilitarea infrastructurii din oraș și stațiuni, dar și pentru realizarea unor obiective cu potențial turistic. Precizez încă o dată că toate proiectele la care lucrăm acum au fost depuse încă de acum 2-3 ani, imediat după deschiderea axelor de finanțare. La proiectele cu bani europeni, procedurile de evaluare, analize și achiziții durează mai mult, întrucât sunt fonduri nerambursabile”, a transmis primarul Cristian Radu.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top