Comisia Europeană

EXCLUSIV: Vezi ce sume anchetează procurorii DNA în cazul fermei Nazarcea a Arhiepiscopiei Tomisului!

Ferma Nazarcea este doar o ruină a ceea ce a fost înainte de anul 2002, an în care a intrat în administrarea Arhiepiscopiei Tomisului. „Gurile rele” susțineau la acea vreme că cele 350 de ha de livadă și viță-de-vie au fost un cadou făcut de premierul Adrian Năstase proaspătului Arhiepiscop al Tomisului, Teodosie, cu care avea o relaţie specială. Tot atunci, liderul PSD i-a dat și un mic ajutor de 3 miliarde de lei vechi, cu care să poată achiziționa utilajele și alte mijloace fixe pe care ferma le avea.

Revenind în anul 2016, la numai 14 ani de la acel frumos cadou, ferma Nazarcea a intrat în atenția procurorilor DNA. Aceștia au descins vineri (26 august) însoțiți de inspectori APIA, în fermă, pentru a vedea cum stau lucrurile în realitate, nu doar pe hârtie. Pe hârtie, Arhiepiscopia Tomisului stătea bine, deoarece reprezentanții Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) au declarat că în ultimii șase ani, clericii au luat aproximativ 1,2 milioane de lei ca subvenție pentru culturile de pe cele 350 de ha.
Doar că, în teren, reprezentanţii APIA, DNA și cei ai Arhiepiscopiei Tomisului (purtătorul de cuvânt, preotul Eugen Tănăsescu, ne-a dezinformat, voit, zicând că nu știe decât de un control de rutină APIA, deși la fața locului erau și colegi de-ai lui!) nu au mai găsit mare lucru nici din livadă, nici din vie. Așadar, IPS Teodosie, a cărui semnătură e posibil să se regăsească pe solicitările de subvenții transmise către APIA, are de dat niște explicații în fața legii, nu în fața divinității.
Pe de altă parte, Agenția de Plăți ne-a transmis că în anul 2013 inspectorii APIA au efectuat un control în teren și nu au găsit nimic strigător la cer. Pentru a vă face o imagine despre ce au văzut acești inspectori în anul 2013 și, apoi, au aprobat plățile către Teodosie, vă prezentăm câteva fotografii din acel an cu renumita vie de Nazarcea.

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top