Exclusiv

CFR Cluj a ratat calificarea în play-off, dar acolo merg Astra şi Petrolul

CFR Cluj a pierdut şi meciul de acasă cu Dinamo Minsk şi a fost eliminată din Liga Europa, dar mai departe au mers Astra Giurgiu şi Petrolul Ploieşti care s-au impus în manşa a doua.
Joi seara au avut loc meciurile retur din turul trei de calificare din Europa League (http://www.bet365.com/news/ro/betting/fotbal/liga-europa), iar în această fază au fost prezente trei echipe din România: Astra Giurgiu, Petrolul Ploieşti şi CFR Cluj. În partidele din tur doar Astra Giurgiu a impresionat şi a câştigat cu 3-0 meciul de pe teren propriu cu Slovan Liberec.

În retur singura echipă din România care a jucat acasă a fost CFR Cluj. Aceasta a primit în Gruia vizita celor de la Dinamo Minsk. În meciul tur din Belarus echipa clujeană a pierdut cu 1-0, dar se poate spune că a scăpat uşor. Fanii sperau la un meci mare şi o calificare. Partida a fost începută bine de CFR Cluj care puteau deschide scorul prin Sergiu Negruţ, dar apoi în minutul 26 speranţele s-au cam spulberat după ce fundaşul Ionuţ Rada a văzut cartonaşul roşu. Dar chiar dacă juca în inferioritate numerică, CFR Cluj a fost echipa mai periculoasă până la pauză, însă nici o echipa nu a marcat. După pauză bieloruşii au început să fie din ce în ce mai periculoşi, iar după câteva ocazii ratate, în minutul 70 au lovit bara. Dar peste doar un minut de la acea ocazie, Dinamo Minsk a deschis scorul prin Igor Stasevich care a transformat o lovitură liberă. Apoi în minutul 81, oaspeţii primesc un penalty pe care Shaloze Udodji îl transformă fără probleme şi partida se încheie cu scorul de 2-0.

Prima echipă din România calificată în play-off a fost Astra Giurgiu care în tur a învins acasa cu 3-0 pe Slovan Liberec. Echipa giurgiuveană a preferat să se apere şi să încerce să dea lovitura pe contraatac. A reuşit acest lucru în minutul 37 când Enache a deschis scorul. Totuşi, finalul primei reprize a aparţinut cehilor care au întors scorul cu două goluri marcate în minutele 45 şi 45+3 de Sural şi Obrocnik. Dar chiar şi la acest scor românii stăteau liniştiţi pentru că ar fi fost nevoie de un 5-1 ca să se califice Slovan Liberec. Până la urmă cehii nu au reuşit nici măcar să câştige pentru că în minutul 83 Astra Giurgiu a egalat prin Rus, iar în minutul 89 Bukari a dus scorul la 3-2 pentru giurgiuveni care câştigă astfel şi returul.     

Marea surpriză a produs-o Petrolul Ploieşti care în partida tur de pe teren propriu a ratat victoria în minutele de prelungiri şi puţini mai credeau într-o calificare în condiţiile în care adversară era Viktoria Plzen, echipă care în sezonul trecut a ajuns până în optimile acestei competiţii. Echipa prahoveană a deschis scorul în minutul 20 prin Teixeira, iar în minutul 38 Adrian Mutu a dus scorul la 2-0 cu o super execuţie şi astfel românii au devenit mari favoriţi la calificare. În minutul 40 cehii au redus din diferenţă prin Pilar, însă peste trei minute Petrolul Ploieşti a marcat prin Pablo de Lucas şi scorul la pauza a fost 3-1. În repriza secundă echipa prahoveană a preferat să se apere şi să nu dea nici o şansă adversarilor de a marca. Mai mult, în minutul 69 Tamuz a profitat de spaţiile din defensiva cehă şi a marcat pentru 4-1, scor cu care s-a terminat partida. 

(Fotografia este preluată de la utilizatorul flickr Jozsef Attila Riti)

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top