Actualitate

Comuna Tuzla, proiecte și investiții pentru toamna anului 2019

Consiliul Local al comunei Tuzla a aprobat în cea mai recentă ședință lista de investiții și achiziții pentru partea a doua a anului 2019. De asemenea, lista a fost actualizată conform realităților cu care administrația locală se confruntă zilnic.

La capitolul „lucrări noi”, comuna Tuzla figurează pentru această perioadă cu lucrări de reparații și întrețineri drumuri comunale (lucrări de reprofilare, așternere, împrăștiere și compactare piatră spartă) în valoare de 450.000 de lei.

De asemenea, o altă investiție ce se va derula în trimestrul al III-lea al anului este repararea unui tronson de drum pe strada Costinești și a unuia pe strada Farului. Valoarea lucrărilor se ridică la 152.000 de lei.

Trimestrele III și IV ale anului 2019 vor fi perioade de derulare a lucrărilor de extindere a sistemului de canalizare în comuna Tuzla. Investițiile ajung la 3 milioane de lei și fac parte dintr-un proiect a cărui contractare s-a realizat în anul 2017. Pe lângă sistemul propriu-zis de canalizare, se vor efectua și lucrări pentru tratarea apei reziduale în stații specifice.

Și proiectul de amenajare a unor cabinete medicale, într-o clădire ce aparține administrației locale, va continua în toamna aceasta. Se vor executa lucrări de reabilitare și schimbare a destinației clădirii.

Tot în perioada aceasta, administrația locală va elabora un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) pentru o parcelă destinată Bazei Sportive și de Agrement, va construi o centrală fotovoltaică, va închide depozitul neconform de deșeuri de pe raza comunei Tuzla și va înființa o stație de reciclare a gunoiului.

La capitolul „lucrări în continuare”, comuna Tuzla are în proiect construirea unei creșe (parter și un etaj – valoare 2.100.000 de lei), modernizarea sau reabilitarea rigolei stradale de preluare a apelor pluviale (115.000 de lei), extinderea pieței agroalimentare de pe strada Costinești și construirea unor spații comerciale cu caracter provizoriu, construirea unei baza sportive cu teren de fotbal (232.000 de lei), înființarea sistemului de distribuție a gazelor naturale la nivelul comunei (studiu de fezabilitate) și împrejmuirea cimitirului ortodox.

La capitolul „achiziții”, administrația locală Tuzla va cumpăra în partea a doua a anului 2019 un sistem de supraveghere video, cu 45 de camere, în valoare de 125.000 de lei. De asemenea, va fi actualizat Planul Urbanistic General (PUG) și va fi achiziționat un sistem integrat de programe informatice.

Pentru colectarea integrată a deșeurilor va fi cumpărat un tractor, pentru zona de litoral administrația locală va achiziționa echipament de salvare care constă în caiac, padelă, colac de salvare, tub de salvare. Va fi luat și un sky-jet și două ambarcațiuni de salvare gonflabile.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top