Menu
Prev Next

Anul 2018, plin de evenimente de interes turistic pregătite în Delta Dunării

Consiliul Județean Tulcea și Asociația de Management al Deltei Dunării, au prezentat evenimentele de interes turistic pregătite în 2018, în Delta Dunării și Dobrogea de Nord.
Calendarul evenimentelor 2018, spun organizatorii, va fi transmis către agențiile de turism din România, birourile de turism externe ale Ministerului Turismului, ambasadele şi misiunile diplomatice ale României în străinătate.

Citeşte mai departe ...

Potențialul turistic al orașului Cernavodă, poarta de intrare în Dobrogea

Unul dintre principalele obiective pe termen lung ale primarului Liviu Negoiță este implementarea proiectului Esplanada- amenajarea unei faleze prevăzută cu zonă de promenadă pe malul drept al Canalului Dunăre-Marea Neagră, zonă care s-ar finaliza în preajma unui port turistic al orașului Cernavodă. Astfel, potențialul turistic al urbei va fi valorificat la maxim, Cernavodă fiind orașul prin care turiștii din întreaga țara intră pe tărâmul Dobrogei.

Citeşte mai departe ...

Oferta turistică a orașului Măcin: trasee montane, pelerinaje sau degustări de vinuri

Orașul Măcin este situat la confluența Dunării cu Munții Măcinului, la altitudinea medie de 40 m, în vecinătatea Dunării Vechi la Vest și a Munților Măcinului (Culmea Pricopanului) la Est și Nord-Est. Relieful orașului Măcin se compune din trei forme: Munții Măcinului, câmpia marginală și Lunca Dunării. Are acces rutier dinspre Brăila (punctul de trecere cu bacul de la Smârdan), Galați (punctul de trecere cu bacul de la I. C. Brătianu), Tulcea (șoseaua E87) și Constanța. 
Conform izvoarelor istorice, posibila localizare a cetății “Vicinei” era la Măcin, de unde provenea primul mitropolit al Țării Românești (1359), Iachint de Vicina. Unii istorici, cum ar fi Nicolae Iorga și Gheorghe I. Brătianu, afirmă această ipoteză toponimică. Odată cu cucerirea Dobrogei de către Imperiul Otoman, Măcinul devine sediu al unei garnizoane otomane, centru de colectare și tranzit al produselor destinate aprovizionării Constantinopolului.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)

Redactor Şef: Ştefan Doru COPOŢ (tel: 0788032808)

Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)

Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Călin GAVRILAȘ

Adresa redacţiei: Constanţa, Bd. Al. Lăpuşneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4
Fax: +40 341 816 200                  E-mail: [email protected]

Copyright © 2014 Organizaţia de Investigaţii Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu îşi asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori şi

conţinutul informaţiilor preluate din alte publicaţii. 

Fotografiile însoțite de simbolul 'T' sunt trucate iar cele însoțite de simbolul 'P' sunt publicitare.

Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Sigma Media- București 

Politica de confidențialitate