Menu

Consilierii locali ai PSD Tulcea cer funcții administrative în schimbul votării proiectelor importante ale comunității Recomandat

Consilierii locali ai PSD Tulcea au refuzat să voteze ordinea de zi a şedinţei din data de 25 iunie, în care trebuiau votate câteva proiecte de interes pentru comunitate. Reprezentanţii PNL spun că PSD-iştii au cerut la schimb funcţia de viceprimar şi mai multe posturi în consiliile de administraţie ale unor societăţi din subordinea Consiliului Local.

Una dintre propunerile de pe ordinea de zi era legată angajarea de personal pentru Centrul multifuncţional Sofia, în cadrul unui proiect de finanțare cu fonduri norvegiene nerambursabile, în valoare de 17 miliarde lei vechi. În acest context, Direcţia de Asistenţă şi Protecţie Socială Tulcea trebuia să anunţe organizarea unui concurs pentru ocuparea a patru posturi de asistenţi sociali şi psihologi. "Pentru a nu bloca proiectul, am fost obligaţi să cerem finanţatorului prelungirea perioadei de recrutare personal, urmând ca aceasta să se desfăşoare în luna iulie", ne-a declarat Ştefan Zibileanu, Director al Direcţiei de Asistenţă şi Protecţie Socială Tulcea.  

Alte două proiecte importante de pe ordinea de zi vizau elaborarea unui studiu de fezabilitate pentru o lucrare de drenare a apelor pluviale spre Dunăre şi repararea acoperişului Colegiului Dobrogean Spiru Haret. 

Copreşedintele PNL Tulcea, deputatul Octavian Popa, consideră că negocierile dintre partide nu trebuie să afecteze bunul mers al comunităţii: "Nu mi se pare corect pentru comunitate, să fie blocate proiecte importante din cauza unor interese de partid sau personale. Până la urmă, argumentul PSD că vor să fie reprezentaţi în societăţile Consiliului Local se bazează pe o conformaţie a consiliului rezultată în urma unei Hotărâri de Guvern declarată neconstituţională. Între formaţiunile politice se poate negocia, dar fără blocarea unor proiecte de interes pentru comunitate". 

Purtătorul de cuvânt al PNL, Daniel Lucian Bălan, merge mai departe şi acuză PSD de Tulcea de şantaj: "Dan Drăniceanu (directorul Bibliotecii Judeţene Tulcea-n.red) a zis clar: <Noi nu o să votăm ordinea de zi, dacă nu ne aprobaţi şi proiectele astea>. Eu i-am spus chiar atunci că asta sună a şantaj şi este faptă penală. Există înregistrarea şedinţei".

Adaugă comentariu

Dezvaluiri.ro, administratorul site-ului şi autorii articolelor nu îşi asumă responsabilitatea pentru comentarii. Aceasta aparţine în exclusivitate persoanelor care le scriu.

Codul de securitate
Actualizează

înapoi la partea de sus

Revista Presei

Error: No articles to display

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)

Redactor Şef: Ştefan Doru COPOŢ (tel: 0788032808)

Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)

Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Călin GAVRILAȘ

Adresa redacţiei: Constanţa, Bd. Al. Lăpuşneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4
Fax: +40 341 816 200                  E-mail: [email protected]

Copyright © 2014 Organizaţia de Investigaţii Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu îşi asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori şi

conţinutul informaţiilor preluate din alte publicaţii. 

Fotografiile însoțite de simbolul 'T' sunt trucate iar cele însoțite de simbolul 'P' sunt publicitare.

Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Sigma Media- București 

Politica de confidențialitate