Menu

Fostul primar din Carcaliu, Panait Mișa, declarat în stare de incompatibilitate și conflict de interese de către ANI

Și-a angajat rudele în primărie și a făcut plăți către firma soției 

Fostul primar al Comunei Carcaliu, Panait Mișa, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 20 iunie 2008 – 20 iunie 2012, întrucât a deținut, simultan cu funcția de primar și calitatea de comerciant persoană fizică în cadrul Panait Mișa Întreprindere Familială, anunță un comunicat al Agenției Naționale de Integritate.

Tot sub aspectul încălcării regimului juridic privind conflictul de interese în materie administrativă și penală, Panait Mișa a emis mai multe acte prin care a generat avantaje patrimoniale pentru membrii familiei sale.
În fapt, fostul primar a emis două dispoziţii prin care soția sa a fost numită în funcţia de coordonator activităţi de transport rutier pe Serviciul Public de Transport Persoane, cu microbuzul din dotarea Primăriei Comunei Carcaliu, iar fratele său a fost încadrat în funcţia de şofer pentru transport elevi, la Compartimentul Deservire din cadrul Primăriei Comunei Carcaliu și, totodată, a încheiat și un contract individual de muncă cu soția sa, prin care aceasta a fost încadrată în funcţia de bibliotecar.
De asemeni, Panait Mișa a încheiat contracte cu firma soției sale, S.C. Turist Pan S.R.L., în baza cărora primăria a efectuat plăți în valoare de 86.680,8 lei. „Conform informaţiilor şi a documentelor transmise de către Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, Centrul Judeţean Tulcea, soția persoanei evaluate a obţinut, în perioada 2009 - 2013, sprijin financiar, în sumă de 57.606,57 Lei, iar, la baza obţinerii acestor sume de bani, au stat şi contractele de închiriere încheiate cu soțul său, în calitate de Primar al Comunei Carcaliu, Judeţul Tulcea. Având în vedere cele de mai sus, Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Măcin, Judeţul Tulcea, în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea infracțiunii de conflict de interese, prevăzută de art. 301 din Codul Penal al României. Persoana […] față de care s-a constatat existenţa conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”, se mai arată în comunicatul ANI.

Adaugă comentariu

Dezvaluiri.ro, administratorul site-ului şi autorii articolelor nu îşi asumă responsabilitatea pentru comentarii. Aceasta aparţine în exclusivitate persoanelor care le scriu.

Codul de securitate
Actualizează

înapoi la partea de sus

Revista Presei

Error: No articles to display

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)

Redactor Şef: Ştefan Doru COPOŢ (tel: 0788032808)

Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)

Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Călin GAVRILAȘ

Adresa redacţiei: Constanţa, Bd. Al. Lăpuşneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4
Fax: +40 341 816 200                  E-mail: [email protected]

Copyright © 2014 Organizaţia de Investigaţii Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu îşi asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori şi

conţinutul informaţiilor preluate din alte publicaţii. 

Fotografiile însoțite de simbolul 'T' sunt trucate iar cele însoțite de simbolul 'P' sunt publicitare.

Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Sigma Media- București 

Politica de confidențialitate