Menu

Servicii de asistență socială din Carcaliu, la dispoziția cetățenilor

Serviciul de Asistență Socială din localitatea Carcaliu, județul Tulcea, funcționează cu două persoane, din care una îndeplinește atribuții specifice postului de referent social, respectiv identifică și soluționează problemele sociale ale localității respective, primește, înregistrează și soluționează cererile de ajutor social, de încălzire a locuinței și a indemnizațiilor de creștere a copilului.

 

De asemeni, efectuează anchete sociale pentru DGASPC Tulcea, respectiv cazuri ce implică protecția copilului, persoane cu handicap, divorțul cu minori sau instituirea curatelei/ tutelei. Tot în sarcina Serviciului de Asistență Socială intră și întocmirea Borderoului centralizator lunar pentru fiecare activitate în parte, borderou ce este trimis la AJPIS Tulcea, respectiv la DGASPC Tulcea.  Conform ultimelor statistici, la Carcaliu AJPIS Tulcea plătește 14 alocații de suținere și 10 alocații de stat, alte 6 ajutoare de urgență fiind plătite din bugetul local. De asemeni, primesc indemnizații lunare 28 de persoane cu handicap grav, 10 din aceste persoane având angajat și un asistent personal. La nivelul comunei există un număr total de 76 de persoane care sunt încadrate la gradul de handicap accentuat și mediu. Încălzirea pentru sezonul rece trecut a presupus suportul a 200-250 de familii, cât despre persoanele instituționalizate la DGASPC Tulcea, au fost 6 copii, din care 3 s-au reintegrat în familia naturală. La centrele de la Babadag și Tichilești au fost instituționalizate 10 persoane din comună. În sfârșit, ar mai fi de spus că, anual, sunt reevaluate sau înregistrate aproximativ 78 de dosare pentru Comisia de handicap din Tulcea.

Adaugă comentariu

Dezvaluiri.ro, administratorul site-ului şi autorii articolelor nu îşi asumă responsabilitatea pentru comentarii. Aceasta aparţine în exclusivitate persoanelor care le scriu.

Codul de securitate
Actualizează

înapoi la partea de sus

Revista Presei

Error: No articles to display

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)

Redactor Şef: Ştefan Doru COPOŢ (tel: 0788032808)

Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)

Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Călin GAVRILAȘ

Adresa redacţiei: Constanţa, Bd. Al. Lăpuşneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4
Fax: +40 341 816 200                  E-mail: [email protected]

Copyright © 2014 Organizaţia de Investigaţii Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu îşi asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori şi

conţinutul informaţiilor preluate din alte publicaţii. 

Fotografiile însoțite de simbolul 'T' sunt trucate iar cele însoțite de simbolul 'P' sunt publicitare.

Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Sigma Media- București 

Politica de confidențialitate