Menu

Cezar Jipa, despre scandalul folosirii deţinuţilor la salubritate în Tulcea: Oamenii sunt plătiţi, de opt ani încoace. Să înceteze manipularea! Recomandat

Cu ocazia Zilei Pământului, 14 deţinuţi de la Penitenciarul Tulcea au participat în regim de voluntariat, alături de reprezentanţi ai Asociației Umanitare Noroc, la o acţiune de igienizare a Parcului Victoria din municipiu. Voluntarii au fost susţinuţi logistic de către SC Servicii Publice SA Tulcea.

Directorul societăţii, Cezar Jipa, se declară mulţumit de reuşita acţiunii şi nu înţelege de ce unii o contestă:"Considerăm că acţiunea de igienizare a Parcului Victoria a fost un succes atât pentru persoanele private de libertate, care trebuie ajutate să se reintegreze în societate, cât şi pentru comunitatea tulceană, căci am dorit să promovăm implicarea şi voluntaratul. Nu înţeleg de ce mereu există voci care să ne conteste, indieferent ce am întreprinde?! Am văzut cu mâhnire că au apărut în spaţiul public aceleaşi minciuni legate de tarifele la curăţenie pe care le practicăm, susţinându-se că tulcenii plătesc printre cele mai mari preţuri din ţară. Am demonstrat cu cifre că nu este adevărat. Acum suntem acuzaţi că muncim cu deţinuţi pe cae nu îi plătim. Aceasta este o altă minciună! De 8 ani, de când sunt director la Servicii Publice, lucrăm cu una sau două echipe de salubrizare, formate din deţinuţi ai Penitenciarului Tulcea. Pot să spun că suntem foarte mulţumiţi de această colaborare, oamenii sunt foarte buni, muncitori, eficienţi. Deţinuţii sunt plătiţi cu 10 lei pe oră, în timp ce restul angajaţilor cu 13 lei pe oră, cu tot cu obligaţii la stat. Vreau să accentuez faptul că în aceşti 8 ani, anul acesta a fost pentru prima dată când 14 deţinuţi au participat în mod voluntar, deci neremunerat, la această activitate". Pentru că aceste discuții implică și imaginea Penitenciarului Tulcea, am cerut un punct de vedere și de la Purtătorul de Cuvânt al acestei insituții, Ionuț Rotaru. De menționat aici că inspectorul principal Rotaru este și responsabil cu secția de Asistență Psiho- Socială a Penitenciarului. Iată ce ne-a declarat: „Acțiunea de voluntariat în vederea igienizării parcului Victoria s-a realizat la cererea domnului Petru Șolcă, director al Asociației Umanitare Noroc. Există chiar un act notarial în acest sens, obligatoriu prin Ordinul Ministrului. Acțiunea este benefică pentru comunitatea tulceană și, în egală măsură, pentru deținuții implicați în mod voluntar care astfel beneficiază de un bun exercițiu în vederea reintegrării în comunitate. Singura legătură pe care am avut-o în această acțiune cu o instituție publică a fost mașina care a transportat deșeurile rezultate în urma acțiunii de igienizare a parcului. Mi s-a părut firesc să fie implicată în acest fel S.C. Servicii Publice S.A, deoarece astfel de activități se realizează prin conlucrarea tuturor instituțiilor cu răspundere față de comunitate.”

 

 

 

 

Adaugă comentariu

Dezvaluiri.ro, administratorul site-ului şi autorii articolelor nu îşi asumă responsabilitatea pentru comentarii. Aceasta aparţine în exclusivitate persoanelor care le scriu.

Codul de securitate
Actualizează

înapoi la partea de sus

Revista Presei

Error: No articles to display

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)

Redactor Şef: Ştefan Doru COPOŢ (tel: 0788032808)

Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)

Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Călin GAVRILAȘ

Adresa redacţiei: Constanţa, Bd. Al. Lăpuşneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4
Fax: +40 341 816 200                  E-mail: [email protected]

Copyright © 2014 Organizaţia de Investigaţii Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu îşi asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori şi

conţinutul informaţiilor preluate din alte publicaţii. 

Fotografiile însoțite de simbolul 'T' sunt trucate iar cele însoțite de simbolul 'P' sunt publicitare.

Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Sigma Media- București 

Politica de confidențialitate