Menu

Ziua Națională la Constanța: Paradă militară, slujbe, fasole cu cârnați. Făgădău a plătit mâncarea, dar s-a ținut departe de „spectacol” (FOTO-VIDEO) Recomandat

 

Pregătiri matinale de 1 Decembrie

E ora 8.00. Deși termometrele arată vreo 5 grade Celsius, în câteva parcuri din Constanța începe agitația. Se montează corturile, se aprind focurile pentru celebra fasole cu carnați, se fac ultimele pregătiri pentru ca sonorizarea să meargă strună. 

Nici în fața prefecturii nu se stătea degeaba. Soldații încolonați cu mult timp înainte de ora 10 (ora oficială a începerii ceremoniilor) ascultau ultimele ordine din partea superiorilor, iar superiorii, pe la colțurile instituției, mai stăteau la o vorbă, doar, doar o trece timpul mai repede. Doar la celebra hartă se muncea de zor pentru a repara pavajul unde, în urmă cu o lună, constănțenii au amenajat un altar în memoria celor care și-au pierdut viața la Colectiv.

Text și foto Călin GAVRILAȘ

 Ora 10, start la ceremonii

După prezentarea onorului militar în fața prefectului, ceremoniile oficiale au fost deschise cu o slujbă religioasă oficiată de IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. A urmat cuvântul prefectului, iar apoi celebra paradă militară pe străzile din jurul instituției. Desigur, cei mai emoționați au fost copiii și veteranii de război, cei care știu cu adevărat ce înseamnă unitatea națională.

Ora 11, start la circ și voie bună

Deși se anunțase că pachetele vor fi servite începând cu ora 11, pensionarii erau deja la coadă la Casa de Cultură și în parcul Tomis 2 de aproape o oră. Ascultând muzică motivațională, unii, mai curajoși, au ieșit la joc, împachetând astfel cu fundiță circul generalizat.

 

 


La numai o oră de la slujbe și manifestații militare au început cozile și circul din spațiile special amenajate de Primărie pentru a se da pomana constând în fasole cu cârnați și un pahar de suc. Desigur, totul se desfășura pe muzică.
A fost o sărbătoare departe de atmosfera întreținută de fostul primar Radu Mazăre și fără ca viceprimarul Făgădău să se dea în spectacol oferind fasole cu cârnați alegătorilor. Decebal Făgădău a aprobat totuși cheltuirea a 281.500 lei din bugetul instituției, fără a se da în spectacol. Așadar, n-am avut parte de celebra poză cu edilul care pune mîncare în farfuriile pensionarilor.
Oficial, la ora 11, după ce toată lumea a ascultat imnul, gardurile s-au deschis și a început adevărata sărbătoare națională, cea a cârnatului cu fasole.
De menționat că nici extinctoarele n-au lipsit de lângă fasole.

 

Adaugă comentariu

Dezvaluiri.ro, administratorul site-ului şi autorii articolelor nu îşi asumă responsabilitatea pentru comentarii. Aceasta aparţine în exclusivitate persoanelor care le scriu.

Codul de securitate
Actualizează

înapoi la partea de sus

Revista Presei

Error: No articles to display

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)

Redactor Şef: Ştefan Doru COPOŢ (tel: 0788032808)

Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)

Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Călin GAVRILAȘ

Adresa redacţiei: Constanţa, Bd. Al. Lăpuşneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4
Fax: +40 341 816 200                  E-mail: [email protected]

Copyright © 2014 Organizaţia de Investigaţii Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu îşi asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori şi

conţinutul informaţiilor preluate din alte publicaţii. 

Fotografiile însoțite de simbolul 'T' sunt trucate iar cele însoțite de simbolul 'P' sunt publicitare.

Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Sigma Media- București 

Politica de confidențialitate