Menu
Ești victima abuzului și bătăii de joc a autorităților? Te invităm la Dezvăluiri LIVE pentru a-ți face cunoscute nemulțumirile. Contactează-ne pe Facebook pentru a programa emisiunea. Vei intra în direct prin telefonul tău cu cameră video, un cont de Skype (gratuit) și o conexiune internet. Emisiunile anterioare le vezi aici: facebook.com/ziarul.dezvaluiri/videos/

Reportaj

Magazinul on-line F64 – pomul lăudat la care să nu te duci

Cunoscut mai ales printre pasionaţii de fotografie, F64 este unul din cei mai mari distribuitori de electronice din Romania. O bună parte din camerele foto şi video vândute în Romania trec mai întâi prin depozitele F64. Treptat, firma şi-a creat reputaţia de a avea gama de articole de gen cea mai largă şi lanţul de distribuţie cel mai scurt, dezvoltând şi un magazin on-line de top – în teorie. În practică, experinţa noastră cu F64 a fost lung şir de aventuri – de la comenzi neonorate, la produse defecte şi evaziune fiscală.

Un articol de Răzvan PETRE

Citeşte mai departe ...

Vița-de-vie și apicultura, îndeletniciri străvechi ale oamenilor din Niculițel

Putem spune, fără să greșim, că Niculițelul este un pământ binecuvântat. Situată în nord-vestul județului Tulcea, la poalele culmilor cu același nume, localitatea este un punct de referință pentru orice turist curios să descopere minunățiile zonei. Doar dacă enumerăm câteva atracții care vor stârni călătorul, o să vedem de ce o vizită în Delta Dunării trebuie să înceapă sau să se termine și cu descoperirea Niculițelului.

Un articol de Călin GAVRILAȘ

 

Citeşte mai departe ...

Ziua Națională la Constanța: Paradă militară, slujbe, fasole cu cârnați. Făgădău a plătit mâncarea, dar s-a ținut departe de „spectacol” (FOTO-VIDEO)

 

Pregătiri matinale de 1 Decembrie

E ora 8.00. Deși termometrele arată vreo 5 grade Celsius, în câteva parcuri din Constanța începe agitația. Se montează corturile, se aprind focurile pentru celebra fasole cu carnați, se fac ultimele pregătiri pentru ca sonorizarea să meargă strună. 

Nici în fața prefecturii nu se stătea degeaba. Soldații încolonați cu mult timp înainte de ora 10 (ora oficială a începerii ceremoniilor) ascultau ultimele ordine din partea superiorilor, iar superiorii, pe la colțurile instituției, mai stăteau la o vorbă, doar, doar o trece timpul mai repede. Doar la celebra hartă se muncea de zor pentru a repara pavajul unde, în urmă cu o lună, constănțenii au amenajat un altar în memoria celor care și-au pierdut viața la Colectiv.

Text și foto Călin GAVRILAȘ

Citeşte mai departe ...

Bazilica martirică, comoara de la Niculițel

Bazilica şi cripta martirială reprezintă principalele atracții turistice ale comunei Niculiţel. Scos la iveală accidental, cu ocazia unor inundaţii din anul 1971, situl arheologic din inima comunei a beneficiat de atenţia deosebită a înaltelor feţe bisericeşti şi a arheologilor. Eforturile acestora au contrabalansat tendinţa la modă în epoca ceauşistă – lăsarea de izbelişte a patrimoniului ortodox – ceea ce a făcut ca bazilica să se păstreze în bună stare. În ultimul an, complexul turistic a intrat într-un proces de renovare pe bani europeni, pentru punerea în valoare a acestei comori turistice.

Un articol de Răzvan PETRE

Citeşte mai departe ...

Moştenirea turistică a Niculiţelului

Vatră de civilizaţie încă din timpurile antice, Niculiţelul a acumulat o istorie bogată, ale cărei mărturii sunt tot atâtea obiective turistice de primă clasă. De la villele romane, la podgoriile renumite încă din vremea stăpânirii turce şi până la viaţa monastică ce a înflorit pe aceste meleaguri - toate s-au adăugat frumuseţii cadrului natural creat de locul în care Lunca Dunării întâlneşte codrii nord-dobrogeni.

Un articol de Răzvan PETRE

Citeşte mai departe ...

Cercetașii belgieni scot istoria la lumină, la Niculițel

Comuna Niculițel a fost vizitată, la finele lunii trecute, de un grup de tineri cercetași din Belgia. Acest schimb cultural este la a doua ediție, fiind organizat cu sprijinul Organizației Jeuneusse en Romanie din Belgia, al Primăriei Niculițel și al Institutului de Cercetări Ecomuzeale (ICEM) Tulcea. Tinerii români și belgieni au socializat, au participat la excursii și s-au implicat activ în lucrările de excavare și protecție a siturilor arheologice descoperite recent în Niculițel.

Un articol de Răzvan PETRE

Citeşte mai departe ...

Mănăstirea unde Cocoșul cheamă la rugăciune

Se povestește că în vremuri pierdute în negura timpurilor, spre miezul nopților, cântecul unui cocoș despica liniștea codrilor Niculițelului, precum bărcile pescarilor din zonă taie noaptea apa adormită, în căutarea peștilor. Ca într-un ritual, cocoșul nostru urca în fiecare noapte pe un pinten stâncos de deal, de unde își lansa chemarea la rugăciune pentru trei sihaștri ce trăiau în grotele dealului, adevărați "pescari de oameni", cum ne învață Evanghelia după Matei. Cei trei se adunau la chemarea cocoșului pentru a citi împreună slujba de miezul nopții, după care se întorcea fiecare în grota ce îi ținea loc de chilie.

Un articol de Mihai Răzvan ROTARU

Citeşte mai departe ...

VIDEO Povestea păstoritului, la Festivalul Internațional de la Sarighiol de Deal

Comuna Sarighiol de Deal a găzduit în perioada 14-18 mai ediția a XIII-a a Festivalului Internațional al Păstoritului. Organizatorii Festivalului au fost Primăria comunei Beidaud, Consiliul Județean Tulcea, Primăria Municipiului Tulcea, Inspectoratul Județean Tulcea, Ansamblul artistic Baladele Deltei, Școala gimnazială Sarighiol de Deal, Asociația Culturală Aromână Dor și Ansamblul Artistic Aromân Dor.

Citeşte mai departe ...

VIDEO Mănăstirea Saon, un paradis de liniște la intrarea în Deltă

O plimbare până la Mănăstirea Saon este o incursiune într-o lume tradiţională şi pitorească, în care viața spirituală și-a făcut cuib în mijlocul naturii sălbatice a Deltei. Un indicator ne conduce, din Drumul Naţional ce leagă Tulcea de Brăila (prin Măcin) spre mănăstire. Saonul se înalţă pe un ostrov care primăvara este înconjurat de apele lacului cu acelaşi nume. 

Un articol de Mihai Răzvan ROTARU

Citeşte mai departe ...

Muntele lui Dumnezeu şi izvorul de argint de la Crucea

Cel mai înalt vârf din Constanţa, 204 metri, se află în extremitatea nord-vestică a județului, pe teritoriul sudic al satului Crucea. Denumirea dealului Allah Bair provine din limba turcă veche, iar traducerea este „Muntele lui Allah”. Dealul se află în administrarea Ocolului Silvic Hârşova şi are o suprafaţă totală de 187 de hectare, din care 10 hectare sunt sub protecţia rezervaţiei.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Revista Presei

Error: No articles to display

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0788059775)

Redactor Şef: Ştefan Doru COPOŢ (tel: 0788032808)

Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)

Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Călin GAVRILAȘ

Adresa redacţiei: Constanţa, Bd. Al. Lăpuşneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4
Fax: +40 341 816 200                  E-mail: [email protected]

Copyright © 2014 Organizaţia de Investigaţii Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu îşi asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori şi

conţinutul informaţiilor preluate din alte publicaţii. 

Fotografiile însoțite de simbolul 'T' sunt trucate iar cele însoțite de simbolul 'P' sunt publicitare.

Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Sigma Media- București și distribuit prin chioșcurile Telegraf și Cuget Liber.

Politica de confidențialitate