Menu
Prev Next

Telenovelă de Oltina: Protopopul Marin Cloșcă are o relație amoroasă cu o fostă elevă?

Comunitatea din comuna constănțeană Oltina are, de ceva vreme, un subiect inedit de bârfă. Se pare că părintele lor paroh, Marin Cloșcă (57 de ani), trăiește o intensă poveste amoroasă cu o mai tânără femeie M.C. (30 de ani) care, în urmă cu vreo 17 ani i-a fost elevă.
Povestea este confirmată chiar de către soția părintelui, apreciat cadru didactic în localitate, fost director al școlii. Coana preoteasă a postat pe Facebook mai multe mesaje primite de la presupusa ”amantă” supărată foc. Într-unul dintre ele, M.C. îi spunea soției înșelate: 
„Ești chiar idioată! Intri peste el. Nu înțelegi că pe mine mă iubește? Întreabă-l dacă nu crezi… Pe lângă iubire, în momentul de față ne leagă ceva mult mai puternic”. Oare ce?
Pentru oamenii din Oltina, păstoriții preotului Marin Cloșcă, telenovela ce-l are ca actor principal pe slujitorul Domnului este de notorietate. Se pare că relația acestuia cu M.C. dateaza de doi-trei ani, oamenii susținând că cei doi chiar au un apartament în Constanța unde ar trăi împreună.

Citeşte mai departe ...

”Să nu furi”, porunca încălcată de pr. Rusu Nicolae, consilierul Mitropolitului Ardealului - Hoţie la Teologie (II)

În numai patru ani (2010-2014) Facultatea de Teologie din Constanța a dat României peste 110 doctori, iar ritmul s-a menținut și în perioada următoare. Prin comparație vedem că, în același interval de timp, teologia din Iași (instituţie de tradiţie) a consacrat doar 33 de doctori! Ca să ne convingem de „înalta” calitate a studiilor doctorale constănțene, conduse acum de Arhiepiscopul Teodosie Petrescu (el însuși acuzat de către procurorii DNA de fals), am decis să analizăm o serie de lucrări. Așa cum ne așteptam, am descoperit doctorate plagiate, fapt ce demonstrează că școala doctorală de teologie din Constanța nu este altceva decât o FABRICĂ de scos doctori, pe bandă rulantă. Desigur, nu ne așteptăm la măsuri din partea conducerii Universității ”Ovidius” sau a Comisiei de etică, organisme care nu sunt străine deloc de practicile oamenilor îmbrăcați în sutane.

Citeşte mai departe ...

Nu eşti ortodox, nu ai voie la Teologie, deşi facultăţile aparţin Ministerului Educaţiei!

Statul plăteşte, iar Biserica dictează regulile. Discriminatorii.

Protocolul semnat între Ministerul Educaţiei şi BOR (care nu a fost făcut public până acum) ridică mari semne de întrebare legate de relaţia dintre Biserică şi stat, în general. În particular, se pune întrebarea în ce măsură Biserica are dreptul de a-şi subordona învăţământul religios de stat din România.
În dezbaterile din ultimele zile a fost pusă în discuţie problema orelor de religie din învăţământul preuniversitar, unde BOR are drept de veto asupra profesorilor. Însă şi învăţământul confesional universitar de stat este patronat de aceleaşi „legi” ale Bisericii. Practic, statul plăteşte, iar Biserica dictează regulile. Reguli discriminatorii, care exclud persoanele de altă religie, de parcă Biserica ar fi un cult iniţiatic, unde secretele se transmit doar între adepţi.

Certificat de botez, binecuvântarea episcopului şi recomandare de la duhovnic

Orice persoană care doreşte să se înscrie la o facultate de teologie, trebuie să depună la dosarul de admitere următoarele documente: Certificat de botez (ortodox), Recomandare de la preotul duhovnic (care să ateste calităţile morale ale candidatului, precum şi faptul că frecventează slujbele acelei biserici) şi Înalta binecuvântare a episcopului locului.

Un articol de Mihai Răzvan ROTARU

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0788059775)

Redactor Şef: Ştefan Doru COPOŢ (tel: 0788032808)

Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)

Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Călin GAVRILAȘ

Adresa redacţiei: Constanţa, Bd. Al. Lăpuşneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4
Fax: +40 341 816 200                  E-mail: [email protected]

Copyright © 2014 Organizaţia de Investigaţii Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu îşi asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori şi

conţinutul informaţiilor preluate din alte publicaţii. 

Fotografiile însoțite de simbolul 'T' sunt trucate iar cele însoțite de simbolul 'P' sunt publicitare.

Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Sigma Media- București și distribuit prin chioșcurile Telegraf și Cuget Liber.

Politica de confidențialitate