Menu

Activistul Paul Iurea: Groapa de gunoi a companiei Iridex de la Costinești trebuie închisă!

Publicația Dezvăluiri a organizat pe pagina de Facebook o dezbatere live despre situația „Depozitului ecologic de deșeuri menajere și industriale Costinești”, ce aparține companiei Iridex. Invitații discuției au fost președintele Partidului Ecologist Român, filiala Costinești, Marius Oprea și cunoscutul activist Paul Iurea, de la Vama Verde.

Discuția a plecat de la situația de fapt, aceea că depozitul de deșeuri funcționează în prezent fără aviz de mediu (compania Iridex a depus o solicitare pentru reînoirea acestui document, la Agenția de Protecția Mediului Constanța).
Cei doi activiști au acuzat faptul că acest depozit de deșeuri încalcă legea și este o sursă de poluare într-una dintre cele mai iubite stațiuni de pe litoralul nostru. (Puteti vedea dezbaterea Aici

Citeşte mai departe ...

Poluarea masivă din dana PL8 din Portul Constanța Sud Agigea, total ignorată de factorii responsabili

Indolența CN APM Constanța pune în pericol navele și navigația. ANR se face că nu vede! 

În urmă cu câteva zile reporterii publicației DEZVĂLUIRI au fost sesizați de faptul că în zona danei DPLN sau PL8 din Portul Constanța Sud Agigea se află o imensă aglomerare de deșeuri plutitoare care se stabilizase într-un colț al bazinului portuar. Suprafața care era ocupată de acele deșeuri cuprindea aproximativ 500 de metri pătrați de acvatoriu. Imaginile surprinse la fața locului de jurnaliștii noștri spun totul despre „priveliștea” întreținută de cei de la Compania Națională Administrația Porturilor Maritime Constanța (CN APMC).

Un articol de Ștefan Kostoff

 

Citeşte mai departe ...

Norul de praf saharian – o dezinformare englezească, cu efecte colaterale în România

Una din știrile-bombă ale săptămânii vizează norul de praf din Shara care, după ce ar fi făcut ravagii în vestul Europei și în special în Anglia, urmează să ajungă deasupra plaiurilor mioritice. Subiectul, care a făcut deja senzație la Londra, a fost preluat cu drag de presa din România, avidă de senzațional. Din păcate, la ora la care norul respectiv (sau ce va mai fi rămas din el) va ajunge deasupra țării noastre, totul s-a dovedit a fi doar un balon de săpun. Investigațiile presei britanice au scos la iveală faptul că oficialii guvernului s-au grăbit să dea vina pe praful saharian, pentru a explica nivelurile crescute ale poluării aerului. Mai mult, specialiștii au emis păreri contradictorii, unii spunând că nu e nicio problemă, alții – că e dezastru. Panica indusă de guvernul britanic a dus la creșterea semnificativă a apelurilor la 112, dar totul s-a dovedit a fi o sperietură inutilă. La finalul invaziei prafului saharian, numărul internărilor pentru probleme respiratorii a rămas la un nivel normal.
Acum, că lucrurile s-au lămurit în Anglia, efectul secundar lovește în România – românii sunt intoxicați, nu cu praf, ci cu o știre care s-a dovedit a fi falsă.

Un articol de Răzvan PETRE

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)

Redactor Şef: Ştefan Doru COPOŢ (tel: 0788032808)

Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)

Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Călin GAVRILAȘ

Adresa redacţiei: Constanţa, Bd. Al. Lăpuşneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4
Fax: +40 341 816 200                  E-mail: [email protected]

Copyright © 2014 Organizaţia de Investigaţii Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu îşi asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori şi

conţinutul informaţiilor preluate din alte publicaţii. 

Fotografiile însoțite de simbolul 'T' sunt trucate iar cele însoțite de simbolul 'P' sunt publicitare.

Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Sigma Media- București 

Politica de confidențialitate