Menu

Poluarea masivă din dana PL8 din Portul Constanța Sud Agigea, total ignorată de factorii responsabili

Indolența CN APM Constanța pune în pericol navele și navigația. ANR se face că nu vede! 

În urmă cu câteva zile reporterii publicației DEZVĂLUIRI au fost sesizați de faptul că în zona danei DPLN sau PL8 din Portul Constanța Sud Agigea se află o imensă aglomerare de deșeuri plutitoare care se stabilizase într-un colț al bazinului portuar. Suprafața care era ocupată de acele deșeuri cuprindea aproximativ 500 de metri pătrați de acvatoriu. Imaginile surprinse la fața locului de jurnaliștii noștri spun totul despre „priveliștea” întreținută de cei de la Compania Națională Administrația Porturilor Maritime Constanța (CN APMC).

Un articol de Ștefan Kostoff

 

Citeşte mai departe ...

Norul de praf saharian – o dezinformare englezească, cu efecte colaterale în România

Una din știrile-bombă ale săptămânii vizează norul de praf din Shara care, după ce ar fi făcut ravagii în vestul Europei și în special în Anglia, urmează să ajungă deasupra plaiurilor mioritice. Subiectul, care a făcut deja senzație la Londra, a fost preluat cu drag de presa din România, avidă de senzațional. Din păcate, la ora la care norul respectiv (sau ce va mai fi rămas din el) va ajunge deasupra țării noastre, totul s-a dovedit a fi doar un balon de săpun. Investigațiile presei britanice au scos la iveală faptul că oficialii guvernului s-au grăbit să dea vina pe praful saharian, pentru a explica nivelurile crescute ale poluării aerului. Mai mult, specialiștii au emis păreri contradictorii, unii spunând că nu e nicio problemă, alții – că e dezastru. Panica indusă de guvernul britanic a dus la creșterea semnificativă a apelurilor la 112, dar totul s-a dovedit a fi o sperietură inutilă. La finalul invaziei prafului saharian, numărul internărilor pentru probleme respiratorii a rămas la un nivel normal.
Acum, că lucrurile s-au lămurit în Anglia, efectul secundar lovește în România – românii sunt intoxicați, nu cu praf, ci cu o știre care s-a dovedit a fi falsă.

Un articol de Răzvan PETRE

Citeşte mai departe ...

Studenţii de la ERASMUS încalcă legislaţia aeronautică şi poluează Rezervaţia marină 2 Mai – Vama Veche

Comentariul reprezentantului „Let’s do it, Romania!”: Pot să fure, sau să îşi bată copiii, nu e treaba noastră!

Duminică, 28 aprile 2013, organizaţia studenţească ERASMUS România a organizat o lansare de lampioane chinezeşti, pe plaja din Vama Veche. Baloanele de hârtie au fost lansate la ora 10 seara, când vântul dinspre vest le-a purtat direct în Rezervaţia Marină 2 Mai – Vama Veche, zonă de strictă protecţie unică în România. Pe lângă luarea în batjocură a normelor de mediu, studenţii de la ERASMUS au mai bifat astfel încă o încălcare flagrantă a legii: Conform datelor primite de la Autoritatea Aeronautică Română (AACR), organizatorii evenimentului nu aveau autorizaţie, iar lansarea lampioanelor a constiuit încălcarea legislaţiei din domeniul aviației.Culmea ironiei este că, în aceeaşi zi, studenţii de la ERASMUS au desfăşurat o acţiune de ecologizare a plajei din Vama Veche. Astfel, pe ziuă, ei s-au dat ecologişti, strângând gunoie pe țărm, iar noaptea au poluat în compensaţie, nu plaja (care ar fi fost oricum curăţată de Primărie sau de Apele Române), ci apele rezervaţiei.Contactat telefonic, reprezentantul „Lets do it, Romania!”, asociat cu ERASMUS la operaţiunea de igienizare a plajei, a avut o reacţie bizară. Nu numai că nu a dezaprobat poluarea rezervaţiei, dar a şi încercat să le găsească scuze organizatorilor. În final, el a făcut o declaraţie-şoc: „Cei care se alătură Let’s do it Romania pot să fure, sau să îşi bată copiii, important e că vor să participe la această acţiune!”. No comment.

Un articol de Răzvan PETRE

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0788059775)

Redactor Şef: Ştefan Doru COPOŢ (tel: 0788032808)

Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)

Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Călin GAVRILAȘ

Adresa redacţiei: Constanţa, Bd. Al. Lăpuşneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4
Fax: +40 341 816 200                  E-mail: [email protected]

Copyright © 2014 Organizaţia de Investigaţii Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu îşi asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori şi

conţinutul informaţiilor preluate din alte publicaţii. 

Fotografiile însoțite de simbolul 'T' sunt trucate iar cele însoțite de simbolul 'P' sunt publicitare.

Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Sigma Media- București și distribuit prin chioșcurile Telegraf și Cuget Liber.

Politica de confidențialitate