Menu

Deputatul George Vișan - "Programele derulate de Ministerul Mediului de Afaceri sprijină exportatorii români cu subvenții de la bugetul de stat"

În perioada 26-27 sept. a.c a avut loc a 51-a ediție a Adunării Parlamentare a Cooperarii Economice a Mării Negre. Deputatul social-democrat George Vișan ales ca reprezentant al Parlamentului României în funcția de vicepreședinte al Comisiei economice, tehnologice și protecția mediului a fost prezent la intâlnirea statelor membre.

Acesta a prezentat raportul țării noastre cu privire la dezvoltarea și susținerea microîntreprinderilor în statele membre ale OCEMN. Deputatul a subliniat faptul că pentru Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat dezvoltarea și susținerea microîntreprinderilor reprezintă o prioritate.

“Strategia României pentru stimularea de inițiative antreprenoriale a urmărit implementarea măsurilor necesare pentru dezvoltarea sectorului întreprinderilor mici și mijlocii și îmbunătațirea mediului de afaceri din România. Aceasta vizează promovarea antreprenoriatului, accesul IMM-urilor la finanțare adecvată precum și internaționalizarea acestor IMM-uri.”
În ceea ce privește strategia națională de export, Vișan spune că programele derulate de Ministerul Mediului de Afaceri sprijină exportatorii români cu subvenții de la bugetul de stat.
“Produsele și companiile cu capital românesc sunt promovate pe piețele de interes internațional. Firmele românești beneficiază astfel de oportunitatea de a intra în contact cu tendințele pieței externe și cu concurența în domeniu.”
În raportul prezentat, deputatul a subliniat și activitatea ministerului în anul 2017, an în care au fost implementate mai multe programe ce urmăresc sprijinirea noilor afaceri, susținerea afacerilor existente dar și promovarea afacerilor românești la nivel internațional

“Programul Startup Nation Romania va crea peste 21 000 de locuri de muncă din care peste 16000 pentru persoanele defavorizate sau șomeri. Microindustrializarea va contribui de asemenea la apariția unui număr însemnat de locuri de muncă pentru aceste categorii sociale. Prin internaționalizare se estimează că aproximativ 1600 de companii românești vor beneficia de promovare la nivel internațional. Am convingerea că astfel de măsuri și activități implementate atât de minister cât și de alte instituții publice centrale și locale vor asigura dezvoltarea mediului de afaceri, comerțului și antreprenoriatului.”

 

Adaugă comentariu

Dezvaluiri.ro, administratorul site-ului şi autorii articolelor nu îşi asumă responsabilitatea pentru comentarii. Aceasta aparţine în exclusivitate persoanelor care le scriu.

Codul de securitate
Actualizează

înapoi la partea de sus

Revista Presei

Error: No articles to display

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)

Redactor Şef: Ştefan Doru COPOŢ (tel: 0788032808)

Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)

Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Călin GAVRILAȘ

Adresa redacţiei: Constanţa, Bd. Al. Lăpuşneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4
Fax: +40 341 816 200                  E-mail: [email protected]

Copyright © 2014 Organizaţia de Investigaţii Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu îşi asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori şi

conţinutul informaţiilor preluate din alte publicaţii. 

Fotografiile însoțite de simbolul 'T' sunt trucate iar cele însoțite de simbolul 'P' sunt publicitare.

Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Sigma Media- București 

Politica de confidențialitate