Menu

Senatorul Vergil Chițac, despre șefii Jandarmeriei: „Povara recunoștinței e grea… și periculoasă” Recomandat

Trei șefi din Jandarmeria Română - Sebastian Cucoș, Cătălin Șindile și Laurențiu Cazan – au fost puși sub acuzare de procurorii din cadrul Parchetului General. Cei care au decis și coordonat acțiunile jandarmilor din data de 10 august sunt acuzați de complicitate la abuz în serviciu și complicitate la purtare abuzivă. Alături de cei trei mai este învinuit și secretarul de stat din MAI Mihai Chirică.

Când jandarmii îi mai băteau pe civili în Piața Victoriei, mai exact la ora 01:54 scriam pe Facebook: Știu însă că reacția jandarmeriei a depășit cu mult limita normală. Dacă această violență ilicită a fost premeditată și planificată, așa cum cred acum, cei care au făcut asta trebuie să plătească! Și vor plăti scump!. Presa a scris că unii dintre suspecți au avut legături politice periculoase care le-au facilitat accederea în funcții! Povara recunoștinței e grea...și periculoasă!”, notează senatorul Vergil Chițac.

Concret, în spațiul public au apărut mai multe informații referitoare la numirile politice ce au stat în spatele acestor persoane care au ajuns la conducerea Jandarmeriei Române. Ca atare, datorită acestor numiri pe considerente politice, șefii jandarmilor au decis intervenția în forță în seara de 10 august contra manifestanților.

În 10 august 2018 românii din diaspora alături de alte persoane nemulțumite au protestat la adresa Guvernului și a partidelor de guvernământ (PSD și ALDE) în Piața Victoriei. Mitingul s-a finalizat prin intervenția în forță a jandarmeriei.

În acea noapte, senatorul Vergil Chițac, militar de carieră (amiral în rezervă), nota: „Nu știu dacă la protestul de azi au fost numai români aparținând comunităților din străinătate. Probabil că nu! Cu siguranță au fost unii, nu neapărat înfiltrați, care au incitat la violență printr-un comportament agresiv. Era de așteptat! Știu însă că reacția jandarmeriei a depășit cu mult limita normală. Dacă această violență ilicită a fost premeditată și planificată, așa cum cred acum, cei care au făcut asta trebuie să plătească! Și vor plăti scump!”

Adaugă comentariu

Dezvaluiri.ro, administratorul site-ului şi autorii articolelor nu îşi asumă responsabilitatea pentru comentarii. Aceasta aparţine în exclusivitate persoanelor care le scriu.

Codul de securitate
Actualizează

înapoi la partea de sus

Revista Presei

Error: No articles to display

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)

Redactor Şef: Ştefan Doru COPOŢ (tel: 0788032808)

Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)

Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Călin GAVRILAȘ

Adresa redacţiei: Constanţa, Bd. Al. Lăpuşneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4
Fax: +40 341 816 200                  E-mail: [email protected]

Copyright © 2014 Organizaţia de Investigaţii Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu îşi asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori şi

conţinutul informaţiilor preluate din alte publicaţii. 

Fotografiile însoțite de simbolul 'T' sunt trucate iar cele însoțite de simbolul 'P' sunt publicitare.

Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Sigma Media- București 

Politica de confidențialitate