Menu

Senatorul Ștefan Mihu- interpelare la adresa lui Petre Daea privind pesta porcină și noile pericole preconizate

În ședința Senatului din 17 septembrie a.c. senatorul PSD Constanța, Ștefan Mihu a adresat o interpelare Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale- Petre Daea, în care abordează problema riscului de securitate la adresa zootehniei românești. Mai jos redăm interpelarea făcută de senatorul constanțean:

Recent, cu prilejul audierilor în cadrul Comisiei comune permanente a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI, directorul acestei instituții a avertizat asupra riscurilor potențiale privind securitatea sectorului zootehnic românesc pe care le comportă - în afara efectelor dezastruoase produse, din păcate - de așa numita « pestă porcină », de un nou virus aflat la frontierele țării noastre și care amenință vitalitatea sectorului zootehnic românesc, cu referire expresă la ovine și caprine.
Având în vedere atenționările repetate privind cele două riscuri de securitate zootehnică menționate primite de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) și Autoritatea Națională Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) de la SRI – începând cu iunie, 2016, potrivit precizărilor acestei instituții – vă rugăm să ne prezentați, stimate domnule ministru, măsurile avute în vedere de MADR privind protejarea sectorului zootehnic românesc de riscurile evocate.
Vă rugăm, totodată, să punctați eventualele demersuri întreprinse la nivel european și internațional de către Ministerul Agriculturii si Dezvoltării Rurale, respectiv ANSVSA, pe linia cooperarii / coordonării cu instituțiile europene (Comisia Europeană și Autoritatea Europeană privind Securitatea Alimentară si internationale de profil), precum și cu omologii din celelalte state membre ale UE privind eradicarea/ contracararea, cât mai curând posibil, a focarelor de pestă porcină. Prezintă, in acelasi timp, un deosebit interes măsurile adoptate de MADR si ANSVSA în ceea ce privește prevenirea infectării sectorului de ovine si caprine cu factorul de risc menționat, precum și in legătură cu prevenirea apariției unor astfel de maladii în măsură să afecteze sănătatea sectorului zootehnic din țara noastră..

 

Adaugă comentariu

Dezvaluiri.ro, administratorul site-ului şi autorii articolelor nu îşi asumă responsabilitatea pentru comentarii. Aceasta aparţine în exclusivitate persoanelor care le scriu.

Codul de securitate
Actualizează

înapoi la partea de sus

Revista Presei

Error: No articles to display

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)

Redactor Şef: Ştefan Doru COPOŢ (tel: 0788032808)

Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)

Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Călin GAVRILAȘ

Adresa redacţiei: Constanţa, Bd. Al. Lăpuşneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4
Fax: +40 341 816 200                  E-mail: [email protected]

Copyright © 2014 Organizaţia de Investigaţii Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu îşi asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori şi

conţinutul informaţiilor preluate din alte publicaţii. 

Fotografiile însoțite de simbolul 'T' sunt trucate iar cele însoțite de simbolul 'P' sunt publicitare.

Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Sigma Media- București 

Politica de confidențialitate