Menu

Legea abatoarelor mobile, susținută de deputatul George Șișcu Recomandat

Proiectul de lege prevede înființarea unui abator mobil în fiecare județ și în municipiul București, în subordinea direcțiilor sanitar – veterinare și pentru siguranța alimentelor. Abatorul mobil va funcționa ca organism prestator de servicii publice de interes local sau județean, după caz, atât pentru persoanele fizice, cât și pentru persoanele juridice, având ca obiect principal de activitate abatorizarea și comercializarea cărnii și îndeplinirea altor activități specifice și conexe.

Totodată, programele naționale de eradicare a bolilor la animale se vor aplica cu prioritate în activitățile abatoarelor mobile și vor fi coordonate și verificate de A.N.S.V.S.A. prin direcțiile județene de resort.

Mă număr printre parlamentarii care au inițiat la începutul acestei sesiuni un proiect legislativ privind înființarea abatoarelor mobile având ca obiect activitatea de abatorizare a animalelor și comercializarea cărnii.

Precizez că am solicitat Parlamentului României adoptarea în procedură de urgență a propunerii legislative depuse pe 5 septembrie la Biroul Permanent al Camerei Deputaților”, spune deputatul PNL de Tulcea, George Șișcu.

Din expunerea de motive a proiectului legislativ, reiese că abatoarele mobile au fost folosite în Europa de Vest încă din anul 1950, o astfel de unitate mobilă de sacrificare – acceptată de legislația Uniunii Europene, dispunând de 8 angajați care pot sacrifica 40 de vite mari în 8 ore.

Un asemenea abator mobil își poate amortiza costurile în aproximativ trei ani de la dat apunerii în funcțiune, însă acest indicator depinde de numărul de animale sacrificate și de costul solicitat pentru sacrificare.

Principalul avantaj pe care îl poate oferi un astfel de punct mobil de sacrificare se referă la fiscalitate: micii crescători de animale pot obține certificate sanitar - veterinare, astfel că își pot comercializa producția în orice punct de desfacere, indiferent dacă decid să se asocieze pentru vânzarea în supermarketuri sau dacă vor să-și monetizeze producția în halele dedicate din piețe”, adaugă George Șișcu.

Adaugă comentariu

Dezvaluiri.ro, administratorul site-ului şi autorii articolelor nu îşi asumă responsabilitatea pentru comentarii. Aceasta aparţine în exclusivitate persoanelor care le scriu.

Codul de securitate
Actualizează

înapoi la partea de sus

Revista Presei

Error: No articles to display

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)

Redactor Şef: Ştefan Doru COPOŢ (tel: 0788032808)

Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)

Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Călin GAVRILAȘ

Adresa redacţiei: Constanţa, Bd. Al. Lăpuşneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4
Fax: +40 341 816 200                  E-mail: [email protected]

Copyright © 2014 Organizaţia de Investigaţii Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu îşi asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori şi

conţinutul informaţiilor preluate din alte publicaţii. 

Fotografiile însoțite de simbolul 'T' sunt trucate iar cele însoțite de simbolul 'P' sunt publicitare.

Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Sigma Media- București 

Politica de confidențialitate