Menu

Deputatul George Vișan depune în Parlament o nouă serie de inițiative și propuneri de modificări legislative

Deputatul social-democrat de Constanța, George Vișan va veni în Parlament cu o nouă serie de inițiative și propuneri de modificări legislative.
Printre proiectele legislative propuse de Vișan se află și modificarea Ordonanței Guvernului nr 80/2001 privind stabilirea unor normative de cheltuieli pentru autoritățile și instituțiile publice.

„Conform actului normativ existent sunt reglementate sumele pe care administrațiile publice au voie să le cheltuiască pentru acțiuni de protocol. În condițiile în care prețurile nu mai sunt cele din 2001, primăriile întâmpină dificultăți in dezvoltarea relațiilor cu partenerii externi , fiind obligate să se limiteze la sume mici pentru cheltuielile prilejuite cu găzduirea delegațiilor diplomatice externe.” a spus deputatul constănțean

O altă inițiativă propusă pentru noua sesiune parlamentară vizează corectarea procedurii de rectificare anuală în ceea ce privește persoanele cu handicap. În forma actuală a legii, persoanele cu handicap au obligația să se prezinte anual pentru reevaluare la comisiile județene cu competență în domeniu.

„Prin acest proiect se dorește ca persoanele afectate de dizabilități ireversibile să nu se mai prezinte în fața comisiilor pentru reevaluarea periodică. O astfel de lege va preveni situațiile absurde și revoltătoare în care o persoană care nu are o mână sau un picior de exemplu, trebuie să dovedească anual că nu i-a crescut cumva la loc respectivul membru.O modificare a legii in acest sens este un pas către normalitate” a precizat deputatul Vișan
Acesta speră ca în demersurile sale să se bucure de sprijinul colegilor din Parlament, atât cei din Coaliție cât și cei din opoziție.

 

Adaugă comentariu

Dezvaluiri.ro, administratorul site-ului şi autorii articolelor nu îşi asumă responsabilitatea pentru comentarii. Aceasta aparţine în exclusivitate persoanelor care le scriu.

Codul de securitate
Actualizează

înapoi la partea de sus

Revista Presei

Error: No articles to display

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)

Redactor Şef: Ştefan Doru COPOŢ (tel: 0788032808)

Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)

Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Călin GAVRILAȘ

Adresa redacţiei: Constanţa, Bd. Al. Lăpuşneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4
Fax: +40 341 816 200                  E-mail: [email protected]

Copyright © 2014 Organizaţia de Investigaţii Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu îşi asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori şi

conţinutul informaţiilor preluate din alte publicaţii. 

Fotografiile însoțite de simbolul 'T' sunt trucate iar cele însoțite de simbolul 'P' sunt publicitare.

Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Sigma Media- București 

Politica de confidențialitate