Menu

Deputatul Istvan Antal salută soluționarea crizei de la Șantierul Naval Mangalia

La finalul lunii iulie, Grupul Damen a achiziționat 49% dintre acţiunile din Daewoo Mangalia Heavy Industries de la Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering, astfel Grupul Damen a devenit responsabil pentru managementul operaţional al şantierului care a fost redenumit Şantierul Naval Damen Mangalia  (Damen Shipyards Mangalia). Guvernul României deţine 51% din acţiuni. 

Prin faptul că eu am biroul parlamentar la Mangalia, în ultimii doi an am ținut legătura cu multe persoane angajate aici, dar și cu cei din conducerea Șantierului. Eram tot timpul în temă cu ce se întâmplă acolo. Prin intervențiile mele parlamentare I-am pistonat pe toți guvernanții pentru a găsi o soluție optimă pentru acest obiectiv important al economiei românești”, spune deputatul Istvan Antal.

Referitor la preluarea acțiunilor de către grupul olandez, parlamentarul salută acest acord, spunând că indiferent cum se cheamă investitorul care a preluat aceste acțiuni, acest lucru este benefic pentru Mangalia. „Mă interesa orice soluție pentru cei 4.000 de angajați ai Șantierului Naval, iar pe lângă aceștia ceilalți angajați ai firmelor care sunt legate de șantier. Este un element important pentru economia națională și locală”.

Încă din luna februarie a acestui an, deputatul istvan Antal, atrăgea atenția guvernanților despre situația incertă de la Șantierul Naval din Mangalia.

Oamenii din Mangalia erau disperați, veneau la biroul meu parlamentar pentru lămuriri, eu fiind în Comisia Economică din Parlamentul României.La audierea noului guvern, eu am abordat problema Şantierului Naval Mangalia şi cu noul ministru al Economiei, Dănuţ Andruşcă şi am atras atenţia că trebuie urgentată. De asemenea, am avut mai multe discuţii cu domnul vice-prim ministru, Viorel Ştefan, şi chiar am intermediat dialogul cu sindicatul.

Normal este ca de pe urma acestui obiectiv foarte important, statul să beneficieze de bani din impozite, din dividende, iar locuitorii din zonă să aibă locuri de muncă.”

 

Adaugă comentariu

Dezvaluiri.ro, administratorul site-ului şi autorii articolelor nu îşi asumă responsabilitatea pentru comentarii. Aceasta aparţine în exclusivitate persoanelor care le scriu.

Codul de securitate
Actualizează

înapoi la partea de sus

Revista Presei

Error: No articles to display

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)

Redactor Şef: Ştefan Doru COPOŢ (tel: 0788032808)

Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)

Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Călin GAVRILAȘ

Adresa redacţiei: Constanţa, Bd. Al. Lăpuşneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4
Fax: +40 341 816 200                  E-mail: [email protected]

Copyright © 2014 Organizaţia de Investigaţii Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu îşi asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori şi

conţinutul informaţiilor preluate din alte publicaţii. 

Fotografiile însoțite de simbolul 'T' sunt trucate iar cele însoțite de simbolul 'P' sunt publicitare.

Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Sigma Media- București 

Politica de confidențialitate