Menu

Senatorul Ștefan Mihu: "Județul Constanța trebuie să redevină independent și să răspundă pe cont propriu pentru activitatea sa fiscală. Direcțiile regionale ale ANAF ar urma să fie desființate"

Direcțiile regionale ale Agenției Naționale de Administrare Fiscală ar urma să fie desființate iar competențele acestora vor trece la direcții județene ale Fiscului potrivit unui proiect de lege inițiat în Parlament. Unul dintre inițiatorii proiectului, senatorul PSD Constanța, Ștefan Mihu consideră că măsura reorganizării ANAF va duce la îmbunătățirea funcționării acesteia. Senatorul a găsit sprijin și consens pentru acest proiect de la Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici.

“Administrațiile financiare județene vor fi mai aproape de contribuabili iar acest lucru va duce la îmbunătățirea ratei de colectare de taxe și impozite. De la regiune toată activitatea trece la județ asa cum a fost până în 2013. .Direcțiile Județene ale Finanțelor Publice redevin instituții de sine stătătoare capabile să ia decizii în privința Fiscului și a activiățtilor fiscale la nivel propriu, județean.” - a declarat senatorul Mihu.

Proiectul prevede ca cele 8 direcții regionale ale finanțelor publice se preiau prin fuziune și absorbție de către direcțiile finanțelor publice județene. Acestea preiau de asemenea patrimoniul, arhiva, prevederile bugetare și execuția bugetară.
“Înființarea direcțiilor județene va aduce beneficii administrării fiscale. Acestea au existat și până în 2013 iar acum se revine la o situație de normalitate. Județul trebuie să redevină independent și să răspundă pe cont propriu pentru activitatea sa fiscală. Direcțiile regionale vor putea fi păstrate cu rol metodologic și de îndrumare” a mai adăugat senatorul constănțean.
Propunerea legislativă a fost înaintată la Senat spre dezbatere pentru sesiunea parlamentară ce va începe în luna septembrie a.c.

 

Adaugă comentariu

Dezvaluiri.ro, administratorul site-ului şi autorii articolelor nu îşi asumă responsabilitatea pentru comentarii. Aceasta aparţine în exclusivitate persoanelor care le scriu.

Codul de securitate
Actualizează

înapoi la partea de sus

Revista Presei

Error: No articles to display

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)

Redactor Şef: Ştefan Doru COPOŢ (tel: 0788032808)

Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)

Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Călin GAVRILAȘ

Adresa redacţiei: Constanţa, Bd. Al. Lăpuşneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4
Fax: +40 341 816 200                  E-mail: [email protected]

Copyright © 2014 Organizaţia de Investigaţii Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu îşi asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori şi

conţinutul informaţiilor preluate din alte publicaţii. 

Fotografiile însoțite de simbolul 'T' sunt trucate iar cele însoțite de simbolul 'P' sunt publicitare.

Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Sigma Media- București 

Politica de confidențialitate