Menu

Activitatea lunară a senatorului Vergil Chițac

Senatorul independent de Constanța, Vergil Chițac, continuă să publice periodicul „Luna trecută în Parlament”, prin care aduce la cunoștința opiniei publice activitatea sa de ales în forul legislativ al României. Astfel, în cea de-a treia ediție consecutivă, aflăm ce a făcut senatorul în luna mai 2018 în Senatul României.

Vergil Chițac a luat cuvântul în cadrul „Orei Guvernului” în Parlamentul României, prezent în luna mai fiind ministrul justiției, Tudorel Toader. Parlamentarii au discutat pe tema raportului GRECO. „Uniunea Europeană, din care cu mândrie facem parte, atunci când are nevoie de o expertiză în domeniul Justiției, apelează la două organisme: GRECO, respectiv Comisia de la Veneția. Opinia acestora este sfântă și din această perspectivă raportul GRECO este foarte important și trebuie să-l luăm în serios”, a spus în plen senatorul Chițac. Totodată, el a declarat că evaluarea Comisiei de la Veneția pe tema legilor justiției este oportună.

Un alt ministru chemat în fața parlamentului pe tema tăierii unor locuri la unele universități de prestigiu din țară, a fost ministrul Educației, Valentin Popa. „Prin prisma activității mele de 30 de ani în învățământul superior m-am simțit aproape obligat să am o intervenție”, spune Vergil Chițac, fost rector al Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” din Constanța.
„Dați locurile bugetate la universități unde se desfășoară învățământ și cercetare de calitate și desființați universitățile de slabă calitate”, au fost două dintre sfaturile senatorului adresate ministrului Educației.

Tot în luna mai, în comisia de Transporturi și Energie din Senat, Vergil Chițac a votat „pentru” proiectul de modificare și completare a OUG 43/97 în sensul în care autoritățile locale interesate pot prelua în administrare variantele de ocolire a localităților.

Tot „pentru” a votat senatorul Vergil Chițac proiectul de modificare a Legii 241/2005 privind prevenirea și combaterea evaziunii fiscale, în sensul în care dacă un inculpat acoperă prejudiciul produs prin evaziune fiscală în cadrul urmăririi penale sau a cercetării judecătorești, să se dipună clasarea cauzei.

Adaugă comentariu

Dezvaluiri.ro, administratorul site-ului şi autorii articolelor nu îşi asumă responsabilitatea pentru comentarii. Aceasta aparţine în exclusivitate persoanelor care le scriu.

Codul de securitate
Actualizează

înapoi la partea de sus

Revista Presei

Error: No articles to display

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)

Redactor Şef: Ştefan Doru COPOŢ (tel: 0788032808)

Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)

Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Călin GAVRILAȘ

Adresa redacţiei: Constanţa, Bd. Al. Lăpuşneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4
Fax: +40 341 816 200                  E-mail: [email protected]

Copyright © 2014 Organizaţia de Investigaţii Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu îşi asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori şi

conţinutul informaţiilor preluate din alte publicaţii. 

Fotografiile însoțite de simbolul 'T' sunt trucate iar cele însoțite de simbolul 'P' sunt publicitare.

Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Sigma Media- București 

Politica de confidențialitate