Menu

Senatorul Vergil Chițac: „Acțiunile în instanță sunt singura modalitate de a opri degradarea orașului”

Asociația „Constanța Altfel” a obținut în primă instanță anularea hotărârilor consiliului local Constanța prin care se aprobă derularea proiectului „Joint Romanian-Bulgarian Cultural and Historical heritage-Miniature Park”. Este vorba despre un proiect al unui parc de miniaturi care trebuia realizat în Parcul Tăbăcărie din Constanța.

„Admite acţiunea formulată de reclamanta ASOCIAŢIA CONSTANŢA ALTFEL în contradictoriu cu pârâtul CONSILIUL JUDEŢEAN AL MUNICIPIULUI CONSTANŢA. Anulează HCLM nr. 334/12.10.2017 privind aprobarea indicatorilor tehnico- economici aferenţi obiectivului de investiţii "Joint Romanian-Bulgarian Cultural and Historical heritage-Miniature Park" în faza documentaţie tehnico-economică (Studiu de fezabilitate, documentaţie pentru obţinerea avizelor). Anulează HCLM nr. 335/12.10.2017 privind aprobarea plăţii contribuţiei ce îi revine municipiului Constanţa din costurile eligibile aferente proiectului "Joint Romanian -Bulgarian Cultural and Historical heritage Miniature Park”. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare”, se arată în sentința Tribunalului Constanța.

„Este un semnal. Acțiunile în instanță sunt singura modalitate de a opri degradarea orașului. Primăria trebuie să știe măcar de frica justiției, dacă pe cetățeni îi tratează cu aroganță și lipsă de dialog”, spune senatorul independent Vergil Chițac, președintele Asociației „Constanța Altfel”.
De asemenea, senatorul ridică din nou problema registrului spațiilor verzi care nu există și nici nu se dorește să existe în Constanța. „Aceasta a fost modalitatea prin care au dispărut spații verzi în oraș. Dacă primarul face acest registru nu mai poate da PUZ-uri (Plan Urbanistic Zonal) pe spațiile verzi, PUZ-uri la care colaborează foarte bine consilierii PSD cu cei ai PNL”.
Toate aceste construcții care distrug parcurile orașului vor avea, este de părere Vergil Chițac, efecte în timp asupra locuitorilor. Dacă în Uniunea Europeană unui locuitor îi este alocată o suprafață de 26 de mp de spațiu verde, în Constanța această suprafață este mai mică de 10 mp.
„Puteau să facă acest proiect în altă parte, dar ei merg pe varianta că nu luau decât 10% din parc cu acest proiect, apoi, după o perioadă, mai luau 10% și tot așa. Nu spune nimeni să nu se construiască, dar să se facă în condiții legale și cu respectarea calității vieții”, mai spune senatorul.

 

 

Adaugă comentariu

Dezvaluiri.ro, administratorul site-ului şi autorii articolelor nu îşi asumă responsabilitatea pentru comentarii. Aceasta aparţine în exclusivitate persoanelor care le scriu.

Codul de securitate
Actualizează

înapoi la partea de sus

Revista Presei

Error: No articles to display

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)

Redactor Şef: Ştefan Doru COPOŢ (tel: 0788032808)

Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)

Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Călin GAVRILAȘ

Adresa redacţiei: Constanţa, Bd. Al. Lăpuşneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4
Fax: +40 341 816 200                  E-mail: [email protected]

Copyright © 2014 Organizaţia de Investigaţii Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu îşi asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori şi

conţinutul informaţiilor preluate din alte publicaţii. 

Fotografiile însoțite de simbolul 'T' sunt trucate iar cele însoțite de simbolul 'P' sunt publicitare.

Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Sigma Media- București 

Politica de confidențialitate