Menu

Deputatul George Vișan: „Violența domestică afectează în mod constant și dramatic evoluția întregii societăți” Recomandat

Una din patru femei din România a fost agresată cel puțin o dată fizic sau sexual de către partenerul său, iar, anual, mii de cazuri de copii agresați în familie se înregistrează la poliție. Acestea sunt datele oficiale, dar în societatea românească încă asemenea fapte sunt ascunse, nedeclarate și nesesizate organelor competente. Cei mai afectați de violența în familie sunt copiii. 

În acest context, Camera Deputaților a adoptat proiectul de modificare și completare a Legii 217/2003 pentru prevenirea și combaterea violenței în familie. Proiectul are ca obiect reglementarea ordinului de protecție provizoriu ca formă specifică de protecție a victimelor unor fapte de violență domestică. Totodată acesta redefinește conceptele de „violență domestică”, „violență împotriva femeilor”, „victimă”. Deputatul PSD Constanța, George Vișan consideră că implementarea noilor prevederi va asigura protecția și garantarea tuturor drepturilor și libertăților fundamentale. „Violența domestică afectează în mod constant și dramatic evoluția întregii societăți, având efecte grave asupra calității vieții și a bunăstării femeilor și familiilor. Proiectul creează o nouă abordare centrată pe măsurile de prevenire a faptelor de violență domestică iar noile reglementări privind măsurile de intervenție și anume ordinul de protecție provizoriu vor asigura un răspuns eficient la acest fenomen social.” Noua lege vizează și reglementarea unor obligații ale autorităților locale care vor avea obligația de a furniza informații despre cazurile de violență în familie. De asemenea, administrațiile locale vor implementa programe de prevenție, recunoaștere și raportare asemenea situații. „Au obligația de a menține baze de date cu informații despre servicii, centre sau alte forme de sprijin pentru victimele violenței domestice. Consider că mecanismele nou create prin această lege vor garanta o protecție mai bună a victimelor precum și un grad mai mare de conștientizare în vederea prevenirii, a identificării timpurii și a descurajării violenței”, a declarat George Vișan, deputat PSD de Constanța.

Adaugă comentariu

Dezvaluiri.ro, administratorul site-ului şi autorii articolelor nu îşi asumă responsabilitatea pentru comentarii. Aceasta aparţine în exclusivitate persoanelor care le scriu.

Codul de securitate
Actualizează

înapoi la partea de sus

Revista Presei

Error: No articles to display

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)

Redactor Şef: Ştefan Doru COPOŢ (tel: 0788032808)

Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)

Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Călin GAVRILAȘ

Adresa redacţiei: Constanţa, Bd. Al. Lăpuşneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4
Fax: +40 341 816 200                  E-mail: [email protected]

Copyright © 2014 Organizaţia de Investigaţii Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu îşi asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori şi

conţinutul informaţiilor preluate din alte publicaţii. 

Fotografiile însoțite de simbolul 'T' sunt trucate iar cele însoțite de simbolul 'P' sunt publicitare.

Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Sigma Media- București 

Politica de confidențialitate