Menu

Senatorul Ștefan Mihu- interpelare în Guvern privind găsirea unor soluții pentru construcția de noi creșe și grădinițe

În ședința Senatului din 18.06.2018 senatorul PSD Constanța, Ștefan Mihu, a adresat o întrebare Ministrului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Paul Stănescu și Ministrului Educației Naționale, Valentin Popa.

Senatorul Mihu solicită celor două ministere soluții pentru construcția de creșe și grădinițe care sa acopere deficitul de locuri existent în acest moment.
“În ultimii 20-25 de ani, numărul de creșe și grădinițe s-a diminuat în mod îngrijorător, în totală contradicție cu cererea crescândă în domeniu din partea populației, fapt cu repercursiuni grave în ceea ce privește scoaterea de pe piața muncii, adică blocarea spre mediul productiv, a unui segment important de populație feminină și, nu în ultimul rând, limitări inacceptabile în ceea ce privește dezvoltarea optimă și integrarea socială a tinerei generații. Desigur, o asemenea stare de lucruri a fost cauzată, în mare măsură și de închiderea a numeroase întreprinderi, multe dintre creșe și grădinițe fiind localizate în ariile urbane și industriale.
Tot atât de adevărat este și faptul că, în ultimii ani, numărul de creșe și grădinițe a început să crească, făcându-și apariția, totodată, instituțiile private de profil. Cu toate acestea, potrivit statisticilor, în prezent, sub 10% din populația de vârstă preșcolară a României găsește un loc în creșele și grădinițele existente.
În acest context, se cuvine de menționat că Programul de guvernare al PSD pentru perioada 2017-2020, are ca obiectiv darea în folosință a unui număr relevant de așezăminte de acest tip, dotate cu personal corespunzător, alături de facilități legate de creșterea și îngrijirea copiilor, inclusiv prin acordarea de concedii părinților aparținători.
Față de cele de mai sus, vin și vă întreb, stimați domni miniștri, ce măsuri au în vedere ministerele dumneavoastră pentru încurajarea și construirea de creșe și grădinițe, precum și înzestrarea lor cu personal de specialitate, inclusiv prin facilitățile ce decurg din accesarea fondurilor europene în domeniu !» se arată în textul întrebării.

 

 

Adaugă comentariu

Dezvaluiri.ro, administratorul site-ului şi autorii articolelor nu îşi asumă responsabilitatea pentru comentarii. Aceasta aparţine în exclusivitate persoanelor care le scriu.

Codul de securitate
Actualizează

înapoi la partea de sus

Revista Presei

Error: No articles to display

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)

Redactor Şef: Ştefan Doru COPOŢ (tel: 0788032808)

Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)

Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Călin GAVRILAȘ

Adresa redacţiei: Constanţa, Bd. Al. Lăpuşneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4
Fax: +40 341 816 200                  E-mail: [email protected]

Copyright © 2014 Organizaţia de Investigaţii Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu îşi asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori şi

conţinutul informaţiilor preluate din alte publicaţii. 

Fotografiile însoțite de simbolul 'T' sunt trucate iar cele însoțite de simbolul 'P' sunt publicitare.

Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Sigma Media- București 

Politica de confidențialitate