Menu

Deputatul Bogdan Huţucă: Prin Fondul Suveran de Investiţii, PSD vrea să „ocolească legislaţia achiziţiilor publice“

Deputatul PNL Constanţa, Bogdan Huţucă, vicepreşedinte al Comisiei pentru buget, finanţe şi bănci din Camera Deputaţilor, consideră că prin înfiinţarea Fondului Suveran de Investiţii, PSD intenţionează să „ocolească legislaţia din domeniul achiziţiilor publice“, dorind acordarea contractelor prin încredinţare directă.

„Ţări precum Norvegia, Statele Unite sau Israel au înfiinţat astfel de fonduri suverane pentru a transmite o parte din bogăţie generaţiilor viitoare. Dacă însă ne uităm la actuala guvernare, vedem că toate măsurile economice au fost luate cu gândul de a-i penaliza pe cei care vor trăi în România peste 10, 20 sau 30 de ani, căci ei vor avea de plătit deficitele uriaşe de astăzi şi tot ei vor fi penalizaţi la pensie din cauza intenţiei PSD de a desfiinţa Pilonul II de Pensii“, a declarat deputatul liberal pentru „Adevărul“.
Preşedintele PNL Constanţa a adăugat faptul că PSD ar urmări să ocolească anumite prevederi din legislaţia din domeniul achiziţiilor publice: „Pentru noi e clar. PSD doreşte să ocolească regulile impuse de legislaţia care guvernează achiziţiile publice, pentru că atât investiţiile din fonduri publice cât şi cele cu fonduri europene sunt supuse unor controale. Miza PSD este să cheltuiască banii din FSDI ocolind aceste reguli, fără licitaţii, doar prin încredinţare directă. De aceea au şi stabilit ca managementul fondului să fie derogat de la ordonanţa 109 / 2011 privind guvernanţa corporatistă. Suntem în situaţia în care nimeni nu ştie cui vom preda administraţia privată, însă faptul cu adevărat grav este că nu vor fi indicatori de performanţă. În plus, nu avem definite limitele de risc investiţionale. Ca să fie clar, s-au asigurat de acum că oricât de dezastruoasă va fi administrarea acestui fond, nimeni nu va fi tras la răspundere“.

 

Adaugă comentariu

Dezvaluiri.ro, administratorul site-ului şi autorii articolelor nu îşi asumă responsabilitatea pentru comentarii. Aceasta aparţine în exclusivitate persoanelor care le scriu.

Codul de securitate
Actualizează

înapoi la partea de sus

Revista Presei

Error: No articles to display

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)

Redactor Şef: Ştefan Doru COPOŢ (tel: 0788032808)

Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)

Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Călin GAVRILAȘ

Adresa redacţiei: Constanţa, Bd. Al. Lăpuşneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4
Fax: +40 341 816 200                  E-mail: [email protected]

Copyright © 2014 Organizaţia de Investigaţii Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu îşi asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori şi

conţinutul informaţiilor preluate din alte publicaţii. 

Fotografiile însoțite de simbolul 'T' sunt trucate iar cele însoțite de simbolul 'P' sunt publicitare.

Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Sigma Media- București 

Politica de confidențialitate