Menu

Deputatul George Vișan: "Acționarii sau asociații firmelor vor putea scoate bani din dividende trimestrial și nu doar o dată pe an"

Pe 13 iunie a.c. a fost votată în Camera Deputaților Legea pentru modificarea și completarea Legii contabilității nr 82/1991, modificarea și completarea Legii societăților nr 31/1990, precum și modificarea Legii nr. 1/ 2005 privind organizarea și funcționarea cooperației.Unul dintre inițiatorii propunerii legislative este deputatul PSD Constanța, George-Gabriel Vișan.

Acesta susține că prin această lege acționarii sau asociații vor putea scoate bani din companie prin dividende trimestriale și nu doar o dată pe an așa cum prevedea legislația actuală. Prin prezenta modificare se permite ridicarea dividendelor la trimestru ceea ce avantajează întreprinzătorul dar și statul care obține 5% din valoarea sumei ridicate.

“Obiectivele rezultate în urma acestor modificări legislative urmăresc să permită protejarea intereselor creditorilor și acționarilor unei societăți.Este necesar să se instituie reguli clare și permisive privind repartizarea profitului la intervale mai mici de timp pentru stimularea creșterii economice.Este un pas important prin care se reechilibrează relația dintre stat și întreprinzător, prin care întreprinzătorul își va culege mai devreme rodul muncii lui” a spus deputatul Vișan la încheierea votului final.

Legea care a fost adoptată definitiv în Camera Deputaților va fi trimisă spre promulgare președintelui României urmând ca în perioada august-septembrie acționarii sa își poată deja repartiza profitul pentru exercițiile financiare încheiate în prima jumătate a anului.

 

 

Adaugă comentariu

Dezvaluiri.ro, administratorul site-ului şi autorii articolelor nu îşi asumă responsabilitatea pentru comentarii. Aceasta aparţine în exclusivitate persoanelor care le scriu.

Codul de securitate
Actualizează

înapoi la partea de sus

Revista Presei

Error: No articles to display

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)

Redactor Şef: Ştefan Doru COPOŢ (tel: 0788032808)

Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)

Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Călin GAVRILAȘ

Adresa redacţiei: Constanţa, Bd. Al. Lăpuşneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4
Fax: +40 341 816 200                  E-mail: [email protected]

Copyright © 2014 Organizaţia de Investigaţii Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu îşi asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori şi

conţinutul informaţiilor preluate din alte publicaţii. 

Fotografiile însoțite de simbolul 'T' sunt trucate iar cele însoțite de simbolul 'P' sunt publicitare.

Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Sigma Media- București 

Politica de confidențialitate