Menu

Deputatul tulcean Anişoara Radu, despre constituirea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii - S.A. Recomandat

Proiectul de Lege privind înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii - S.A., a fost adoptat miercuri, 6 iunie, de Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional. Înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii (FSDI) este o iniţiativă bazată pe Programul de guvernare al PSD, aprobat prin hotărârea Parlamentului României şi reprezintă o şansă de dezvoltare.

Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii va fi organizat ca societate pe acţiuni, având ca acţionar unic statul român, reprezentat de Ministerul Finanţelor Publice ce va avea capitalul social subscris integral la data constituirii, format din aport în natură reprezentat de pachetele de acţiuni la societățile aflate în portofoliul acestuia, precum şi din aport în numerar în valoare de 1.850.000.000 lei. De asemenea, FSDI are ca scop atât dezvoltarea şi finanţarea din fonduri proprii şi din fonduri atrase de proiecte de investiţii rentabile şi sustenabile, în diverse sectoare economice, prin participare directă ori prin intermediul altor fonduri de investiţii sau al unor societăţi de investiţii, singur sau împreună cu alţi investitori instituţionali sau privaţi, inclusiv prin participarea în parteneriat public-privat, cât şi administrarea activelor financiare proprii, în vederea obţinerii de profit. Totodată, FSDI va fi administrată în sistem dualist, de către un Consiliu de Supraveghere şi un Directorat și nu va beneficia de garanţii guvernamentale sau de orice altă formă de sprijin din partea statului.

Strategia investiţională a FSDI se va aproba de către Guvern şi va fi corelată cu un set de indicatori de performanţă pe termen scurt, mediu şi lung care vizează, fără a se limita, următoarele: dezvoltarea infrastructurii în România; crearea de locuri de muncă; stimularea inovaţiei şi a noilor tehnologii; creşterea capitalului uman pe termen lung şi creşterea competitivităţii economiei româneşti. FSDI va fi deţinut în întregime pe toată durata sa de funcţionare de către statul român.
Operaţiunile FSDI vor fi finanţate din venituri obţinute din dividende încasate de la societăţile la care deţine acţiuni; venituri din tranzacţionarea de instrumente financiare emise de alte entităţi, operaţiuni cu instrumente financiare proprii, venituri din vânzarea de pachete de acţiuni din portofoliu, împrumuturi, inclusiv prin emiterea de obligaţiuni, precum şi din alte surse prevăzute de lege.

Adaugă comentariu

Dezvaluiri.ro, administratorul site-ului şi autorii articolelor nu îşi asumă responsabilitatea pentru comentarii. Aceasta aparţine în exclusivitate persoanelor care le scriu.

Codul de securitate
Actualizează

înapoi la partea de sus

Revista Presei

Error: No articles to display

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)

Redactor Şef: Ştefan Doru COPOŢ (tel: 0788032808)

Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)

Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Călin GAVRILAȘ

Adresa redacţiei: Constanţa, Bd. Al. Lăpuşneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4
Fax: +40 341 816 200                  E-mail: [email protected]

Copyright © 2014 Organizaţia de Investigaţii Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu îşi asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori şi

conţinutul informaţiilor preluate din alte publicaţii. 

Fotografiile însoțite de simbolul 'T' sunt trucate iar cele însoțite de simbolul 'P' sunt publicitare.

Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Sigma Media- București 

Politica de confidențialitate