Menu

Senatorul Vergil Chițac, despre primăria Constanța: „Iau din banii constănțenilor și plătesc prietenilor lor”

Curtea de Apel Iaşi a dat chiar de Ziua Constanței (21 mai) sentinţa definitivă în procesul intentat municipalităţii Constanţa de firma se salubritate condusă de fostul deputat PSD, Eduard Martin. În prima instanţă, primăria a fost condamnată la plata a 91 de milioane de euro.
Magistrații Curții de Apel Iași au stabilit definitiv că primăria Constanța datorează Polaris M Holding „cu titlu de penalităţi de întârziere datorate pentru neîndeplinirea obligaţiei prevăzute în titlul executoriu sentinţa nr.2605/c.a/2012/ din data de 20.11.2012 (pronunţată în dosarul nr.1560/118/2012), pentru perioada 01.02.2013-15.12.2015, la suma de 28.857.120 lei”.
„E un fel de cadou pentru constănţeni. În orice caz e mai bine decât era”, a declarat primarul Constanţei, Decebal Făgădău.

Senatorul Vergil Chițac susține că de la începutul negocierii și încheierii acestui contract au fost mai multe nereguli, nefiind un regim concurențial în alegerea operatorului de salubritate al orașului Constanța. „De la bun început s-a plecat cu un preț mult majorat decât cel reglementat de către instituțiile statului. Și rata inflației, actualizată după 3 ani, trebuia aplicată unui preț supraevaluat din start”, spune senatorul.

„Acum de la 90 de milioane de euro s-a scăzut la 6 milioane și trebuia să fim mulțumiți cu treaba asta. Sunt două moduri de a acționa în primăria Constanța. În primul mod, administrația locală special nu respectă contractul comercial pentru a fi dată în judecată. Apoi, nu se apără, după care vin cu sentința definitivă și spun că nu mai au ce face. Iau din banii constănțenilor și plătesc prietenilor lor”, arată Vergil Chițac.

De asemenea, parlamentarul vorbește și despre angajarea de către primărie a firmei de avocatură în ultimul moment, atunci când dosarul era deja în a doua instanță. „La Iași ce a făcut domnul Făgădău? A angajat o firmă de avocatură în ultima instanță. De ce să angajezi în ultimă instanță când avocatul nu mai poate aduce noi probe, procesul se judecă pe ce s-a strâns până atunci? E tardiv să angajezi un avocat înainte de sentința finală. Dar a făcut lucrul acesta de ochii soacrei, ca să ne arate nouă că el se apără. Nu știu cât a contat că a angajat el o firmă de avocatură și a scăzut suma de la 90 la 6 milioane de euro”.

Modul în care administrația locală a orașului Constanța a ales să prezinte public această sentință ca pe o „realizare” este sancționat de senatorul Vergil Chițac. „Ne prezintă nouă chestia asta ca pe o mare realizare a primăriei Constanța. Unde trăim? Această primărie, cu Decebal Făgădău viceprimar în 2011, nu a actualizat cu rata inflației, nu au executat un contract comercial (verificat de DNA), iar noi acum trebuie să vedem că e o mare victorie, în loc că plătim tot noi, constănțenii?”
Totodată, Chițac amintește și de celălalt dosar, de data aceasta penal, în care procurorii DNA au stabilit că prețul serviciilor oferite de Polaris nu este stabilit conform Ordinului 109/2007 emis de A.N.R.S.C, act normativ care reglementează tarifele pentru activitatea de salubrizare.

 

Adaugă comentariu

Dezvaluiri.ro, administratorul site-ului şi autorii articolelor nu îşi asumă responsabilitatea pentru comentarii. Aceasta aparţine în exclusivitate persoanelor care le scriu.

Codul de securitate
Actualizează

înapoi la partea de sus

Revista Presei

Error: No articles to display

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)

Redactor Şef: Ştefan Doru COPOŢ (tel: 0788032808)

Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)

Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Călin GAVRILAȘ

Adresa redacţiei: Constanţa, Bd. Al. Lăpuşneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4
Fax: +40 341 816 200                  E-mail: [email protected]

Copyright © 2014 Organizaţia de Investigaţii Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu îşi asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori şi

conţinutul informaţiilor preluate din alte publicaţii. 

Fotografiile însoțite de simbolul 'T' sunt trucate iar cele însoțite de simbolul 'P' sunt publicitare.

Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Sigma Media- București 

Politica de confidențialitate