Menu

Consilierul județean Bogdan Bola: „Parcul din Gârliciu, loc pentru turnarea filmelor de groază” Recomandat

Plecând de la recenta decizie a instanței de a anula o amendă dată de Protecția Consumatorilor celor din Primăria Constanța pentru nereguli constatate la locurile de joacă, consilierul județean PNL, Bogdan Bola, aduce în discuție situația parcului din comuna Gârliciu.

"Voi încerca să aduc în centrul atenției publice situația locului de joacă pentru copii din comuna Gârliciu. Localitatea Gârliciu este una dintre cele mai izolate comunități din județul nostru, chiar dacă dispune de o așezare foarte bună pe Dunăre, iar peisajele îți taie răsuflarea. Nu se aud niciodată multe despre această comună, condusă de peste douăzeci de ani de același primar PSD, chiar dacă locuitorii ei ar merita mai mult. Este exact genul acela de primar care nu dă socoteală nimănui, cu atât mai mult să răspundă întrebărilor venite din partea Opoziției (chiar dacă încalcă legea). Anul trecut am solicitat domnului primar, alături de președintele PNL Gîrliciu, Șerban Iulian, şi echipa sa de consilieri locali liberali, în conformitate cu prevederile legii 544/2001 şi art. 31 din Constituţia României privind dreptul la informaţie, să ne pună la dispoziţie mai multe informații cu caracter public... degeaba!”, spune consilierul județean.
Mai departe, Bola spune că localitatea arată pe măsura administrației publice locale, „cei care nu au mai fost aici având impresia că s-au întors în perioada aceea a Țărilor Române cu câmpiile pârjolite și fântânile otrăvite.”
După 20 de ani de administrație PSD în comuna Gârliciu, consilierul județean Bogdan Bola a identificat o serie de probleme cu care se confruntă cetățenii: nereguli administrative, posibile focare de infecție, drumuri comunale surpate și invadate de vegetație, case părăsite de tinerii care tot pleacă din comună, sute de asistați sociali.
„Parcul (dacă mai poate fi numit așa) ar trebui să fie un loc de relaxare, nu un spațiu unde se poate turna cu ușurință un film de groază. Și chiar dacă imaginile vorbesc de la sine, voi enumera câteva nereguli care se pot observa foarte ușor:

  • locul de joacă este situat la marginea satului, fiind <delimitat> de un șanț adânc cam de jumătate de metru, tocmai <bun> pentru cei mici să cadă în el;
  • gunoaie și sticle sparte peste tot, toate coșurile fiind rupte și aruncate în toate direcțiile;
  • o parte din mobilier este rupt, cei mici putându-se înțepa sau răni chiar grav în schijele de lemn sau în cuiele scoase înafară;
  • spațiul de joacă arată de parcă ar face parte din artera principală a turmelor de mioare plecate în transhumanță, tot terenul fiind plin de fecale de animale și mirosul insuportabil”, scrie Bola.

Totodată, consilierul județean se întreabă dacă toate aceste aspecte semnalate sunt suficiente pentru Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța pentru a demara un control, sau pentru primarul din Gârliciu, Constantin Cimpoiașu, să-i pună pe asistații social din localitate să igienizeze parcul. „Știu doar că voi depune o sesizare la Comisariatul condus de domnul Horia Constantinescu, în speranța că va fi la fel de hotărât și de vizibil în presă, așa cum a fost în cazul locurilor de joacă din municipiul Constanța. Sunt de părere că avem aceiași datorie față de toți cetățenii județului, chiar și acolo unde acest lucru nu ne aduce o vizibilitate foarte mare în presă sau foarte multe voturi în ziua alegerilor”, conchide Bogdan Bola.

Adaugă comentariu

Dezvaluiri.ro, administratorul site-ului şi autorii articolelor nu îşi asumă responsabilitatea pentru comentarii. Aceasta aparţine în exclusivitate persoanelor care le scriu.

Codul de securitate
Actualizează

înapoi la partea de sus

Revista Presei

Error: No articles to display

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)

Redactor Şef: Ştefan Doru COPOŢ (tel: 0788032808)

Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)

Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Călin GAVRILAȘ

Adresa redacţiei: Constanţa, Bd. Al. Lăpuşneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4
Fax: +40 341 816 200                  E-mail: [email protected]

Copyright © 2014 Organizaţia de Investigaţii Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu îşi asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori şi

conţinutul informaţiilor preluate din alte publicaţii. 

Fotografiile însoțite de simbolul 'T' sunt trucate iar cele însoțite de simbolul 'P' sunt publicitare.

Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Sigma Media- București 

Politica de confidențialitate