Menu

Problema lipsei forței de muncă, pe agenda senatorului Ștefan Mihu Recomandat

Senatorul PSD de Constanța, Ștefan Mihu, a adresat recent o interpelare premierului României, Viorica Dăncilă, ministrului Muncii și Justiției Sociale, Lia-Olguța Vasilescu, și ministrului Educației Naționale, Valentin Popa, având ca temă lipsa acută a forței de muncă invocată de investitorii străini.
“Potrivit informațiilor furnizate recent de Banca Națională a României, precum și de mass-media, inclusiv prin site-urile dedicate investitorilor străini, «în primele două luni din acest an investițiile străine directe au scăzut cu 3,17%, comparativ cu perioada similară din 2017». Una din motivațiile principale ale acestei situații tot mai preocupante constă în faptul ca mulți reprezentanți ai companiilor străine se văd confruntați cu o problemă tot mai stringentă în România: lipsa acută a forței de muncă!”, subliniază senatorul.

Ștefan Mihu atrage atenția că mulți investitori, atât străini, cât și autohtoni renunță la a mai investi în România în condițiile penuriei tot mai accentuate de lucrători autohtoni disponibili. „Problema este deosebit de gravă și implică măsuri urgente la nivel general, plecând de la situația tinerilor absolvenți de facultate, de liceu sau chiar de școală generală, plecați să muncească in alte țări, date fiind condițiile precare de muncă si de viață in România, pentru ei si familiile lor, la care se adaugă deficiențele serioase în ceea ce privește asigurarea calificarii de nivel mediu, inclusiv prin școli de meserii post-gimnaziale și/sau post-liceale”, declară senatorul PSD.
În finalul interpelării, Ștefan Mihu solicită să i se prezinte de către reprezentanții guvernului măsurile concrete ce vor fi luate pentru a inversa acest trend „extrem de nociv pentru țara noastră, măsuri necesare pentru ca piața forței de muncă din România să-și regăsească dinamismul și atractivitatea.”

Adaugă comentariu

Dezvaluiri.ro, administratorul site-ului şi autorii articolelor nu îşi asumă responsabilitatea pentru comentarii. Aceasta aparţine în exclusivitate persoanelor care le scriu.

Codul de securitate
Actualizează

înapoi la partea de sus

Revista Presei

Error: No articles to display

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)

Redactor Şef: Ştefan Doru COPOŢ (tel: 0788032808)

Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)

Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Călin GAVRILAȘ

Adresa redacţiei: Constanţa, Bd. Al. Lăpuşneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4
Fax: +40 341 816 200                  E-mail: [email protected]

Copyright © 2014 Organizaţia de Investigaţii Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu îşi asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori şi

conţinutul informaţiilor preluate din alte publicaţii. 

Fotografiile însoțite de simbolul 'T' sunt trucate iar cele însoțite de simbolul 'P' sunt publicitare.

Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Sigma Media- București 

Politica de confidențialitate