Menu

Senatorul Ștefan Mihu- interpelare parlamentară pentru o mai bună gestionare a traficului auto

În Ședința Senatului din 7 mai 2018, senatorul PSD Constanța Ștefan Mihu a adresat o interpelare doamnei Carmen Dan, Ministrul Afacerilor Interne.
Senatorul constănțean solicită ministerului informații despre măsurile luate pentru o bună gestionare a traficului auto.

“În ultima vreme, odată cu intrarea în sezonul cald și folosirea cu frecvență sporită a mașinilor personale și nu numai, s-au înmulțit îngrijorător cazurile de nereguli în trafic, provocate de șoferi inconștienți sau iresponsabili, mergând până la limita provocării unor accidente de circulație. În mod concret, este vorba de șoferi “teribiliști” și/sau “șicanatori”, aflați nu de puține ori sub influența băuturilor alcoolice sau a unor substanțe halucinogene, care reprezintă un real pericol în trafic pentru majoritatea celorlalți conducatori auto. Vorbim fie de schimbarea bruscă a benzii de mers fără niciun fel de semnalizare, de viteza mult peste limita legală sau de ignorarea unor semne de circulație prin efectuarea de manevre interzise sau ilegale (pentru a oferi doar câteva exemple!).
Față de cele de mai sus, venim și vă întrebăm, stimată doamnă ministru, ce măsuri și-a propus să ia ministrul MAI pentru depistarea și contracararea unor situații precum cele menționate, generatoare sau potențial generatoare de grave acccidente de circulație ce s-ar putea solda cu rănirea sau pierderea de vieți omenești și/sau importante pagube materiale?
Vă rugăm să ne precizați, totodată, dacă, la nivelul MAI, există o structură / unitate specializată pentru analizarea, identificarea și contracararea unor asemenea, inclusiv prin instalarea de camere video pe marile artere de circulație din capitală și din principalele orașe ale țării, pe autostrăzi și pe principalele drumuri naționale / europene? “

 

Adaugă comentariu

Dezvaluiri.ro, administratorul site-ului şi autorii articolelor nu îşi asumă responsabilitatea pentru comentarii. Aceasta aparţine în exclusivitate persoanelor care le scriu.

Codul de securitate
Actualizează

înapoi la partea de sus

Revista Presei

Error: No articles to display

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)

Redactor Şef: Ştefan Doru COPOŢ (tel: 0788032808)

Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)

Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Călin GAVRILAȘ

Adresa redacţiei: Constanţa, Bd. Al. Lăpuşneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4
Fax: +40 341 816 200                  E-mail: [email protected]

Copyright © 2014 Organizaţia de Investigaţii Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu îşi asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori şi

conţinutul informaţiilor preluate din alte publicaţii. 

Fotografiile însoțite de simbolul 'T' sunt trucate iar cele însoțite de simbolul 'P' sunt publicitare.

Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Sigma Media- București 

Politica de confidențialitate