Menu

Deputatul Anișoara Radu a solicitat de la ANSPDCP lămuriri privind protecţia datelor cu caracter personal şi mediile de socializare online

Deputatul tulcean Anișoara Radu a adresat un set de întrebări reprezentanților Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, în scopul de a clarifica o serie de nelămuriri ivite în spațiul public.
Acest demers survine ca urmare a aplicării prevederilor legislaţiei interne a Regulamentului (UE) 2016/679 cu privire la „Protecţia datelor cu caracter personal şi mediile de socializare online”.

 

În acest sens deputatul social-democrat Anișoara Radu a susținut că:

„În calitate de deputat, consider că trebuie să existe anumite limite foarte strict determinate cu privire la modalitatea de aplicare a Regulamentului menţionat.
O aplicare exhaustivă ar putea dăuna mediului de afaceri din România şi ar crea dificultăţi în ceea ce priveşte desfăşurarea activităţilor economice.
Având în vedere că Regulamentul menţionat urmează să se aplice începând cu 25 mai 2018, consider că ar trebui clarificate o serie de aspecte ce ţin de modalitatea de aplicare a Regulamentului.
Având în vedere aceste aspecte, vă solicit să-mi răspundeţi la următoarele întrebări:

  • Regulamentul se aplică şi persoanelor fizice?
  • Contează mărimea companiei? O firmă cu un singur angajat, care desfăşoară activităţi online şi care are în calculator un tabel Excel cu numele clienţilor, este vizată de GDPR?
  • Firmele cu mai puţin de 250 de angajaţi sunt scutite de la aplicarea acestui Regulament doar dacă prelucrează ocazional datele cu caracter personal. Ce înseamnă „ocazional”?
  • Este necesară schimbarea procedurilor obişnuite de lucru ale firmei? Trebuie revizuite contractele deja încheiate?
  • Care sunt atribuţiile responsabilului cu protecţia datelor (DPO)? Care este autoritatea care certifică faptul că persoana desemnată are competenţele necesare?
  • Cine plăteşte amenda în cazul sancţionării unei instituţii publice?
  • Cât costă implementarea unei soluţii eficiente de securitate IT, în vederea îndeplinirii obligaţiilor prevăzute de GDPR?”. 

Răspunsul la toate aceste întrebări a fost solicitat în scris și ar trebui să ajunga în posesia parlamentarului tulcean Anișoara Radu într-un timp cât mai scurt pentru a fi pus la dispoziția celor interesați.
De menționat este faptul că pentru încălcarea oricărui ordin emis de ANSPDCP se pot aplica amenzi administrative de până la 25.000 de lei.

Adaugă comentariu

Dezvaluiri.ro, administratorul site-ului şi autorii articolelor nu îşi asumă responsabilitatea pentru comentarii. Aceasta aparţine în exclusivitate persoanelor care le scriu.

Codul de securitate
Actualizează

înapoi la partea de sus

Revista Presei

Error: No articles to display

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)

Redactor Şef: Ştefan Doru COPOŢ (tel: 0788032808)

Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)

Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Călin GAVRILAȘ

Adresa redacţiei: Constanţa, Bd. Al. Lăpuşneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4
Fax: +40 341 816 200                  E-mail: [email protected]

Copyright © 2014 Organizaţia de Investigaţii Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu îşi asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori şi

conţinutul informaţiilor preluate din alte publicaţii. 

Fotografiile însoțite de simbolul 'T' sunt trucate iar cele însoțite de simbolul 'P' sunt publicitare.

Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Sigma Media- București 

Politica de confidențialitate