Menu

Deputatul Anișoara Radu face eforturi pentru a obține finanțarea a două proiecte importante pentru județul Tulcea

Deputatul tulcean Anișoara Radu s-a adresat, în urmă cu două luni, ministrului Culturii și Identității Naționale solicitându-i sprijinul pentru finanțarea a două mari proiecte care vizează județul Tulcea cu ocazia Centenarului Marii Uniri.
Anișoara Radu a pus în vedere celor de la CIN faptul că Asociaţia pentru Promovare şi Dezvoltare DOBROGEACULT a propus două proiecte importante care au în vedere exploatarea eficientă a atracţiilor naturale ce se regăsesc de-a lungul Dunării.

 

Primul proiect este denumit „România 100 – Dobrogea 140. Delta şi Gurile Dunării în context european: Istorie şi Devenire (Descoperă povestea, legendele şi miracolul devenirii ţinutului dintre Hercinici, Delta Dunării şi Marea Neagră”), cu un buget estimat de 85.000 de lei – producţie lung-metraj şi videoclip/subtitrare limba engleză.

Al doilea proiect poartă numele „Dunărea 100. Descoperă Dunărea parcurile şi rezervaţiile sale”, asociaţia propunând producţie film prezentare/promovare a poveştii Dunării şi a celor mai importante zone protejate din arealul marelui fluviu în contextul Centenarului Marii Uniri. „Dunărea simbolizează cu adevărat Unitate în Diversitate. Istorie şi Devenire. Film de prezentare de lung – metraj, imagini clasice, aeriene, animaţii 3D, VFX, scenariu literar, comentariu, subtitrare limba engleză & videoclip. Valoare cost producţie – estimat 130.000 de lei”.

În acest context deputatul Anișoara Radu a adresat Ministerului Culturii și Identității Naționale patru întrebări după cum urmează:

  • Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale are sume bugetate pentru susţinerea unor astfel de proiecte?
  • În cazul în care răspunsul este afirmativ, care sunt etapele pe care asociaţia menţionată trebuie să le urmeze pentru a putea primi finanţare pentru cele două proiecte?
  • Există surse bugetare pentru susţinerea de proiecte la nivel local cu sprijin guvernamental? Care sunt acestea şi cum se pot accesa?
  • Pentru organizarea de evenimente culturale cu ocazia Centenarului Marii Uniri, I.C.E.M. primeşte finanţare din partea ministerului de resort sau trebuie să se bazeze exclusiv pe fondurile alocate de către Consiliul Judeţean Tulcea, în subordinea căruia funcţionează Institutul de Cercetări Eco – Muzeale „Gavrilă Simion” Tulcea?

Adaugă comentariu

Dezvaluiri.ro, administratorul site-ului şi autorii articolelor nu îşi asumă responsabilitatea pentru comentarii. Aceasta aparţine în exclusivitate persoanelor care le scriu.

Codul de securitate
Actualizează

înapoi la partea de sus

Revista Presei

Error: No articles to display

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)

Redactor Şef: Ştefan Doru COPOŢ (tel: 0788032808)

Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)

Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Călin GAVRILAȘ

Adresa redacţiei: Constanţa, Bd. Al. Lăpuşneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4
Fax: +40 341 816 200                  E-mail: [email protected]

Copyright © 2014 Organizaţia de Investigaţii Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu îşi asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori şi

conţinutul informaţiilor preluate din alte publicaţii. 

Fotografiile însoțite de simbolul 'T' sunt trucate iar cele însoțite de simbolul 'P' sunt publicitare.

Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Sigma Media- București 

Politica de confidențialitate