Menu

Deputatul George Vișan susține Programul de sprijin al crescătorilor de suine

Camera Deputaților a adoptat, în cadrul ședinței din 18 aprilie a.c, proiectul de lege privind aprobarea Programului de susținere a crescătorilor de suine pentru activitatea de reproducție.

În domeniul creșterii animalelor concurența cu produse din afara țării a avut influențe negative în valorificarea produselor obținute. Acestui context i s-au adăugat și disfuncționalitățile pieței care periclitează existența unei economii funcționale și echitabile în acest sector, confruntat și în prezent cu dificultăți legate de pierderile de venit ale producătorilor, cauzate de perturbările înregistrate pe piață: embargoul impus de Federația Rusă la începutul anului 2014, seceta severă din anii 2015 și 2016 care a condus la creșterea costurilor inputurilor în cadrul exploatațiilor agricole.
În prezent producătorii de carne de porc înregistrează pierderi de venit considerabile din cauza contextului global nefavorabil, în ceea ce privește dezechilibrarea raportului dintre cerere și ofertă. În România importul de carne de porc acoperă aproximativ 35% din consumul intern.
Prin acordarea ajutoarelor de stat pentru investiții în locuri de cazare în ferme de reproducție inclusiv pentru prima populare se urmărește eficientizarea activității acestui sector.
Deputatul PSD Constanța George Vișan salută și susține inițiativa parlamentarilor și consideră că implementarea programului va imbunătăți nivelul de performanță și sustenabilitate al fermelor de creștere și exploatare a suinelor prin creșterea producției. De asemenea acordarea acestor ajutoare va duce la îmbunătățirea balanței economice prin reducerea importului pentru carnea de porc, creșterea și asigurarea consumului intern.
Programul reglementează valoarea totală a ajutorului de stat de 360 milioane de euro care se asigură de la bugetul de stat, în limita prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale cu această destinație. De asemenea Programul stabilește termenul maxim de realizare a investițiilor de 1 an și 6 luni de la încasarea avansului cu posibilitatea de prelungire cu maxim 6 luni. Condiția impusă este ca beneficiarii care au realizat investiții prin program să desfășoare activitate de reproducție în sectorul suinelor pe o perioadă de minim 10 ani de la finalizarea investiției.

Adaugă comentariu

Dezvaluiri.ro, administratorul site-ului şi autorii articolelor nu îşi asumă responsabilitatea pentru comentarii. Aceasta aparţine în exclusivitate persoanelor care le scriu.

Codul de securitate
Actualizează

înapoi la partea de sus

Revista Presei

Error: No articles to display

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)

Redactor Şef: Ştefan Doru COPOŢ (tel: 0788032808)

Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)

Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Călin GAVRILAȘ

Adresa redacţiei: Constanţa, Bd. Al. Lăpuşneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4
Fax: +40 341 816 200                  E-mail: [email protected]

Copyright © 2014 Organizaţia de Investigaţii Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu îşi asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori şi

conţinutul informaţiilor preluate din alte publicaţii. 

Fotografiile însoțite de simbolul 'T' sunt trucate iar cele însoțite de simbolul 'P' sunt publicitare.

Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Sigma Media- București 

Politica de confidențialitate