Menu

Deputatul Bogdan Huțucă: „Idealurile unui popor sunt mai presus de conducători și interese vremelnice”

Unirea Basarabiei cu România a fost celebrată, mați, 27 martie, printr-o ședință solemnă în plenul Parlamentului. Cu acest prilej, deputații și senatorii români au adoptat o „Declarație solemnă pentru celebrarea Unirii Basarabiei cu Ţara Mamă, România, la 27 martie 1918”.

Potrivit Declaraţiei, prin organizarea unei şedinţe solemne a Camerelor reunite, în prezenţa unei delegaţii a Parlamentului şi a Guvernului Republicii Moldova, venită de la Chişinău pentru acest eveniment, este sărbătorit “Actul Unirii votat de Sfatul Ţării la 27 martie 1918” şi este celebrat “momentul în care elitele politice din Basarabia şi din Regat au dat curs năzuinţelor”.
Deputatul PNL, Bogdan Huțucă, a declarat despre acest moment că a fost unul „emoționat, un moment care ne-a reamintim că idealurile unui popor sunt mai presus de conducători, oameni politici și interese sau dezbateri vremelnice.”
Parlamentarul s-a arătat dezamăgit de reacția colegilor săi de la UDMR care nu au votat această declarație simbolică. „Din păcate, singurii care nu au votat Declarația au fost parlamentarii UDMR, o poziție de neînțeles a colegilor maghiari, mai ales că vorbim despre un demers simbolic româno-basarabean.
Această reacție a UDMR nu face decât să adâncească tensiunile naționaliste în România, servind totodată interesele filo-ruse din zonă, față de care manifestă o tot mai vădită și evidentă simpatie și susținere”, spune deputatul liberal.
La evenimentul de astăzi au participat și Emil Constantinescu, fost președinte al României, Patrarhul României și Majestatea Sa Margareta, custodele Coroanei. Președintele României, Klaus Iohannis, a lipsit de la festivitate dar a ținut să transmită un mesaj.

 

Adaugă comentariu

Dezvaluiri.ro, administratorul site-ului şi autorii articolelor nu îşi asumă responsabilitatea pentru comentarii. Aceasta aparţine în exclusivitate persoanelor care le scriu.

Codul de securitate
Actualizează

înapoi la partea de sus

Revista Presei

Error: No articles to display

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)

Redactor Şef: Ştefan Doru COPOŢ (tel: 0788032808)

Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)

Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Călin GAVRILAȘ

Adresa redacţiei: Constanţa, Bd. Al. Lăpuşneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4
Fax: +40 341 816 200                  E-mail: [email protected]

Copyright © 2014 Organizaţia de Investigaţii Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu îşi asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori şi

conţinutul informaţiilor preluate din alte publicaţii. 

Fotografiile însoțite de simbolul 'T' sunt trucate iar cele însoțite de simbolul 'P' sunt publicitare.

Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Sigma Media- București 

Politica de confidențialitate