Menu

Senatorul Ștefan Mihu cere lămuriri Guvernului pe tema Șantierului Naval Mangalia

Senatorul PSD de Constanța, Ștefan Mihu, a adresat zilele trecute o interpelare premierului României, Viorica Dăncilă, și ministrului Economiei, Dănuț Andrușcă, privind soarta Șantierului Naval Mangalia.

În textul documentului, senatorul Mihu arată că în cei 20 de ani de existență a Șantierului înființat în parteneriat cu constructorul naval sud-coreean Daewoo-Shipbuilding & Marine Engineering, acesta a ajuns să fie considerat cel mai performant șantier naval din zona Mării Negre, specializat pe construcția, conversia şi reparația de nave. 

„Astfel, până în prezent, la Șantierul Naval din Mangalia, s-au construit 127 nave petroliere şi port-containere și s-au reparat peste 300 de nave. Nu în ultimul rând, Șantierul Naval din Mangalia a asigurat locuri de muncă pentru mai mult de 7.000 de persoane, inclusiv prin contribuția firmelor direct implicate în activitatea șantierului naval”, spune senatorul.
Totodată, Ștefan Mihu, declară că problemele pentru Șantierul Naval din Mangalia au început odată cu problemele financiare ale Daewoo, iar efectele au constat în restrângerea activității și disponibilizarea a mii de oameni. De asemenea, decizia partenerului coreean de a vinde pachetul majoritar de acțiuni, a creat oportunitatea statului român să redevină majoritar, în condițiile în care el deține deja 49% din acțiuni.
„Primăria Mangalia, al cărei buget local este direct afectat de situația de la Șantierul naval, a adresat Guvernului și altor instituții centrale memorii prin care solicită găsirea unor soluții viabile pentru rezolvarea situației șantierului și, nu în ultimul rând, a miilor de locuri de muncă aferente.
Față de cele de mai sus, vă adresăm rugămintea, stimată doamnă prim-ministru și stimate domnule ministru, să precizați măsurile pe care intenționați să le întreprindeți în vederea repunerii în stare de funcționare, la parametri optimi, a Șantierului Naval din Mangalia, obiectiv strategic de importanță națională și regională în sfera transportului maritim, precum și a intereselor de securitate ale țării noastre în arealul Mării Negre”, a mai spus senatorul Ștefan Mihu. 

Adaugă comentariu

Dezvaluiri.ro, administratorul site-ului şi autorii articolelor nu îşi asumă responsabilitatea pentru comentarii. Aceasta aparţine în exclusivitate persoanelor care le scriu.

Codul de securitate
Actualizează

înapoi la partea de sus

Revista Presei

Error: No articles to display

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)

Redactor Şef: Ştefan Doru COPOŢ (tel: 0788032808)

Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)

Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Călin GAVRILAȘ

Adresa redacţiei: Constanţa, Bd. Al. Lăpuşneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4
Fax: +40 341 816 200                  E-mail: [email protected]

Copyright © 2014 Organizaţia de Investigaţii Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu îşi asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori şi

conţinutul informaţiilor preluate din alte publicaţii. 

Fotografiile însoțite de simbolul 'T' sunt trucate iar cele însoțite de simbolul 'P' sunt publicitare.

Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Sigma Media- București 

Politica de confidențialitate